A VP után a Gambit is hagyja játszani játékosait

A VP után a Gambit is hagyja játszani játékosait

„Szervezetünk nem fogja megakadályozni a lehetőséget” – írta a Gambit a CS:GO csapatuk ESL Pro League-es szereplésével kapcsolatban.

Az orosz-ukrán háború miatt szankcionált tulajdonosai és azok orosz kormányhoz fűződő kapcsolata miatt eltiltott Gambit Esports is megengedi játékosainak, hogy részt vehessenek az ESL Pro League 15. szezonjábanjelentette be a szervezet pénteken. H0bbiték egy egyelőre nem ismert semleges néven és mezben indulhatnak. A kazahon kívül egyik csapattársa sem képviselheti országát az ESL feltételei szerint.

„Szervezetünk nem fogja megakadályozni a lehetőséget – a játékosok, edzők és menedzserek elképesztő erőfeszítést tettek a versenyen történő indulási jog megszerzéséért.” - írta a Gambit. A csapat az EPL C-csoportjában játszik majd a BIG, a GODSENT, a Movistar Riders, a Party Astronauts és a Team Liquid társaságában március 23-tól.

A Gambit döntése másfél héttel az ESL szankciós bejelentése után érkezett. Ebben két, az orosz kormányhoz tulajdonosi körén keresztül kötődő orgot neveztek meg, akik megjelenését megtiltották a jövőben: a Gambitet és a Virtus.pro-t. A VP válaszában „cancel culture-nek” nevezte az ESL lépését, de az erős fogalmazás ellenére megengedték YEKINDARéknak az indulást – velük Outsiders néven találkozhatunk majd a B-csoportban ehét szerdától. Az viszont egyre kérdésesebb, hogy az EPL után láthatunk-e majd orosz játékosokat CS:GO versenyeken, és ha igen, milyen állampolgársággal indulnak majd a vízumszerzés ellehetetlenülése után.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!