Rivalizálás, instabil felállás és NA CS – ezt mondták a profik az EPL rájátszás előtt

Rivalizálás, instabil felállás és NA CS – ezt mondták a profik az EPL rájátszás előtt

Ma délután kezdődik az EPL rájátszása a fnatic–ENCE és a FaZe–Players mérkőzésekkel. Ne maradj le róluk!

Délután kezdődik az ESL Pro League 15. szezonjának rájátszása, ahol első körben az elmúlt négy hét csoportmérkőzéseiből második-harmadik helyen továbbjutó csapatok játszanak majd egymással a negyeddöntőbe jutásért. A mai napon a fnatic–ENCE, valamint a FaZe–Players (Gambit) összecsapások kerülnek terítékre Bo3 formában, holnap pedig az Entropiq–Astralis és Heroic–Liquid meccseken izgulhatnak a szurkolók. A rájátszás kezdete előtt a nyolc csapat képviselői sajtótájékoztatón vettek részt, ahol az elmúlt hetekről kérdezték őket – ebből szemlézünk most.

A FaZe 0-2-ről egy adag szerencsével fordította meg a sorsát a csoportjában, Karrigan pedig a tanulságokról beszélt a sajtónak:

„Az ENCE elleni meccs nagyon kemény volt, visszanéztük együtt és azt mondtuk, »Ok, általában nem így játszunk ropz csatlakozása óta«. Sok clutchot elveszítettünk, amit nem kellett volna, de ez a játék része néha. 0-2-re kikaptunk az Outsiderstől, ez megnehezítette a csoportot, kikerült a kezünkből a sorsunk. Meccsről meccsre haladtunk és kezdtünk bízni magunkban. Továbbá úgy gondolom, hogy a Vitality elleni győzelmünk és ahogyan győztünk az olyan üzenettel bír, hogy a rossz kezdés ellenére is meg tudjuk fordítani. Szóval ez is egy része annak, amit a torna alatt tanultunk. Ha 0-2-re állunk és rosszul néznek ki a dolgok, nem jó a szinergia a szerveren, akkor is mindig fel tudunk állni, és ezt a következő versenyeken is használni tudjuk. Például, ha rosszul kezdünk az RMR-on, akkor emlékeztethetjük magunkat arra, hogy ugyan 0-2-re állunk, mindig elérhetjük a 3-2-t, igaz?” – Karrigan.

CadiaN és gla1ve is a múltheti dán derbi utáni nyilvános beszólásokról, vagdalózásról, valamint úgy általában a kettejük közti rivalizálásról beszéltek:

„Minden csapatot meg akarok verni a versenykörben és az Astralis az egyikük. Szoros meccs volt, nagyon fontos nekem és a csapat többi tagjának is. Minden versenyen a rájátszásba akarsz jutni és azt gondolom ők nem látták annyira fontosnak ezt a találkozót mint mi. Ezen kívül nem hiszem, hogy több van ebben.” – cadiaN.
„Mi vagyunk a két legjobb csapat Dániában, tehát természetes szerintem, hogy helyi rivalizálás van köztünk. De semmi különleges. Az elmúlt napok nyugodtak voltak, ez mindenkinek jó. Nem, a tweetek nem voltak nyugodtak. Oda-vissza ment cadiaN és köztem. És a harcosai is besegítettek. De most minden oké, beszéltünk arról, hogy hogyan csináljuk, kezeljük ezeket a dolgokat a jövőben. Csak egy kis gyors beszélgetés kettőnk között. Azt gondolom ez mindkét félnek segít. Amikor riválisaid vannak, akkor az előrelendít téged és az ellenfeled is, hogy játsz jobban és keményebben. A bootcamp alatt is talán keményebben dolgozol. Szerintem a rivalizálás segít abban, hogy a legjobb csapattá válj a világon és mi ezt a célt tűztük ki.” – gla1ve.

KRIMZ az ENCE elleni nyitómeccsük előtt a csapat elmúlt heteit foglalta össze a sajtónak, fókuszában az instabil felállás és az ezzel járó nehézségek voltak:

„Azt gondolom ez a motivációra is hat. A legnehezebb része, hogy nem tudod, de számítasz egy stabil felállásra. Sajnálom ALEXet és keitát, ők intézik az összes stratot. Ez nehéz, ha új srácokat hozol be és aztán történik valami, majd jön egy beugró. Nem tudunk bizonyos stratokat használni, át kell szervezni a szerepeket a csapatban. Nehéz ilyen szempontból, de én mindig szívesen versenyzem. Természetesen árt, ha nem tudod mire számíts.”

A fnatic másik játékosa, mezii is osztotta KRIMZ gondolatait, valamint smooyáról is szót ejtett:

„Ütköztek a játékstílusok. Owen [smooya] egy nagyon jó játékos és ezt számtalan csapatban megmutatta. Azt gondolom velünk nem tudott úgy játszani, ahogy akart, és mi sem vele. Nem voltunk egy lapon, ez megesik a CS-ben. Nincs balhé köztünk, még mindig barátok vagyunk. Néha a dolgok nem működnek, ez is ilyen volt. Owen nem tudta azt csinálni, amit akart, és mi nem tudtuk ezt folyamatosan megadni neki.”

ELiGE és NAF szerdán játszanak a Heroic ellen, a sajtótájékoztatón pedig többek között shox pozitív tulajdonságairól meséltek a nagy meccs előtt:

„Eddig nagyon segítőkész volt shox. Jól látja a makró dolgokat. Sokat segít az ötletelésben, amikor bizonyos csapatok játékstílusát próbáljuk elemezni. Valamint abban is, hogy hogyan közelítsünk meg köröket bizonyos helyzetekben. Nagyon jó az ilyenek megoldásában. Azt hiszem ő volt a fő oka annak, hogy az elmúlt egy hónapban ugyanarra a lapra jutottunk a többiekkel. Rengeteg jó dolgot hozott. Ez a legfontosabb dolog, amire szükségünk van új csapatként.” – ELiGE.
„Azt kell mondjam, Richard [shox] fenomenális eddig. Nagyon megértő és sokkal több tapasztalata van mint nekünk. Régebb óta játszik mint mi, és sok problémát, dolgot látott már, amiken a csapatok keresztül mennek. Mivel sok tapasztalata van, nagyon könnyű vele dolgozni.” – NAF.

ELiGe továbbá beszúrt egy olyan kommentet, hogy szerinte a Heroic és ők hasonlóak, jó meccs lesz, de 2-1-re nyerni fognak a dánok ellen. Továbbá reagált az NA-mémekre is, főleg a Complexity és az Evil Geniuses D-csoportban elért eredménye miatt. Szerinte idő kell ezeknek az új csapatoknak és reméli nem adják fel még akkor sem, ha néha lehetetlennek tűnik az előrelépés.

04.05-i menetrend

15:30 - fnatic vs ENCE

19:00 - FaZe vs Players (Gambit)

Az EPL ma folytatódik a rájátszással, ahol a csoportkörök 12 legjobbja játszik majd a 15. szezon trófeájáért és a 823 000 dolláros összdíjazás oroszlánrészéért! Semmiképp se maradjatok le az elemzésekről, a beszámolókról és a hírekről az Esport1.hu felületén, valamint a magyar nyelvű, élő közvetítésről az esport1tv Twitch csatornáján!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!