EPL: Beszólogatással ért véget a dán derbi

EPL: Beszólogatással ért véget a dán derbi

Gla1ve és cadiaN, valamint az Astralis kommunikációs igazgatójának tweetjei nagyobbat szóltak mint a Heroic–Astralis!

Többek között dán derbivel folytatódott tegnap este az ESL Pro League 15. szezonjának D-csoportja. A Heroic a jól bevált felállással, az Astralis pedig a kispadra száműzött – de Major-spotért megtartott – Lucky helyett farliggal érkezett a versenyre, míg ave coach bugos eltiltása miatt trace ült az edzői székbe ezúttal. Persze ezek mit sem változtattak azon, hogy ha a két nagy dán csapat találkozik, az kiemelt esemény. Rajtuk kívül történt még: az AGO 2-1-re megverte a Complexity-t (Dust2 11:16, Ancient 16:11, Vertigo 16:12), a NAVI pedig könnyedén átlépett az EG-n (Overpass 16:2, Dust2 16:10). Az NA-csapatok tehát továbbra sem érkeztek meg a tabellára.

A Heroic–Astralis találkozó vétójában Ancient, Overpass és Vertigo kerültek elő. Az első pálya gla1vék választása volt, ennek megfelelően erős, 6:2-es kezdést hoztak össze T-ként. Ezt követően a CT-oldalon kezdő Heroic végre talált megoldásokat, sikeresen visszafoglaltak két körben is, így kiegyenlítettek, majd végül 7:8-as félidőnél egyetlen körrel maradtak le a vezetésről. A folytatásban viszont megfordították az állást a meccsen először: gyors pisztolykör után még kettőt tettek fel a scoreboardra. Az Astralis azonban nem hagyta annyiban, stabil gazdasággal a full buyokat sorra hozták, k0nfig pedig 29 fraggel, 112-es ADR-rel járult hozzá a 16:12-jükhöz.

Overpasson CT-oldalon kezdhetett az Astralis, ami lehetőséget adott nekik az Ancientön megkezdett darálás folytatására, hamarosan 10:5-ra vezettek a Heroic ellen. De cadiaNék nem adták fel, a pisztolykör megnyerése után az anti-eco is összejött. A comeback azonban még nem ekkor, hanem öt kör múlva indulhatott, amikor már meccspontra került az Astralis. Szép teljesítmény volt a Heroictól 15:7-ről döntetlenre hozni a meccset, majd egy hosszabbítás alatt 19:16-ra fordítani az eredményt, összesen 11 kört hozva zsinórban.

Vertigon szoros adok-kapok alakult ki már az elejétől kezdve, három ide, három oda, majd még kettő, a félidő végére pedig a lehető legszorosabb eredmény született – 8:7 a Heroic javára. A fordulás után az Astralis T-oldala a pisztolykör és anti-ecok megnyerése után stabil gazdasággal egészen öt körig erősen haladt a győzelem felé, azonban a Heroicnak más tervei voltak és a félidő végére kiegyenlítették az állást, ismét hosszabbítás következett. Ezúttal nem is egy, hanem kettő kellett ahhoz, győztest avassanak: a Heroic a két OT-t 7:4 arányban hozta el, ezzel 22:19-es pálya, 2-1-es szériagyőzelmet aratva.

A két csapat harca nem ért véget a szerveren, az irányítók Twitteren folytatták azt. Először cadiaN nyilatkozott egy olyat, hogy „alig várom az Astralis kommunikációs igazgatója miként forgatja ki ezt, általában elég jó kifogásokat talál”, majd az említett Steen Laursen talált is egy olyat, hogy „egy hüvelykkel nyertetek az új felállásunk ellen”. Tegyük hozzá, ez sok sebből vérzik, hiszen csak egy gyenge AWP-st cseréltek egy átlagosra, tehát jobbnak kellene lenniük, mint korábban. Ha nem nyernek még így sem, az azt jelenti, hogy nem azok, körszámtól függetlenül. A HLTV-s Professeur is ezen a véleményen volt, szerinte „nem a Heroic problémája, hogy borzalmasan menedzselitek a felállást, és így nehéz egy »ereje teljében lévő« Astralis ellen játszani, ha minden két verseny után cseréltek”.

Ekkor gla1ve is beszállt, aki azzal próbálta leminősíteni az eredményt, hogy nem volt fontos, mert „nem 10 000 dán Astralis rajongó előtt történt egy negyeddöntőben”. Erre cadiaN úgy reagált, hogy utalt a BLAST Premier Fall 2021-en történő csalásokra, amikor a gla1ve által is említett rajongók folyamatosan bekiabáltak infókat és csak akkor hangoskodtak, ha az Astralisnak akartak jelezni – minden más esetben síri csend volt az arénában. Gla1ve folytatta azzal, hogy „gyere vissza, ha nyertél egy igazi tornát”, cadiaN reakciója erre pedig az volt, hogy „egy négyszeres Major-bajnok IGL eldobta a 15:7-es vezetést Overpass T-oldalán, GG”.

A két csapat közti rivalizálás mindig is erős, kemény volt, de az ilyesfajta drámáról gla1ve és cadiaN is tudja, hogy szórakoztató, felkelti a rajongók érdeklődését, figyelmet generál köréjük és végeredményében pénzt hoz a konyhára. Szóval arra bíztatunk mindenkit, hogy kezelje helyén a dolgot, nevessen egy jót, élvezze ki ezt, amíg lehetséges.

Forrás: ESL CS

04.01-I MENETREND

12:30 - AGO vs Complexity
16:00 - Heroic vs Astralis
19:30 - NAVI vs EG

Az EPL D-csoportot természetesen magyar nyelven, élőben követhetitek az esport1tv Twitch csatornáján!

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!