Hiába van itt a NAVI, a Heroic lehet a D-csoport királya?

Hiába van itt a NAVI, a Heroic lehet a D-csoport királya?

A D-csoportban az lehet a meglepetés, ha nem lesz meglepetés, bár vannak itt sötét lovak bőven.

Az ESL Pro League 15. szezonjának utolsó csoportjához érkezünk a héten. A nagyrészt őrlángon égő C-csoport után most ismét keményebb küzdelmekre lehet számítani, hiszen sikerre éhes kihívók, lényegében cápák közé dobták be a NAVIt. Papíron az ő továbbjutásuk garantáltnak tűnik, ahogyan az EU>NA relációban sem várunk nagy felfordulást, de amikor ott van egy Astralis is a kalapban, akkor nem lehet tudni, hogy nekik vagy esetleg másnak jön össze a rájátszás. Ezért most megkérdeztük kommentátorainkat is arról, hogy mire számítanak, szerintük kik lépnek át az első három helyen a célvonalon a már említett két csapat mellett még az EG-t, a Complexity-t, a Heroicot és az AGO-t tartalmazó csoportból.

Picibear

„Számomra - talán a Liquidet leszámítva - még mindig halott az észak-amerikai régió, így itt az EG és a Complexity is kiesik (#5-6). A papíron favoritnak mondható NAVI-t a lelkiállapotuk miatt én második vagy harmadik, továbbjutó, de nem első helyre tenném, ezzel pedig a Heroic lehetne nálam az első. A harmadik helyre nem kizárható az AGO, ha az Astralis nem talál magára a csere után.”

A csoportból továbbjutók:

  1. Heroic
  2. NAVI
  3. Astralis

LiToNN

„Véleményem szerint a D-csoport is tartogathat meglepetéseket számunkra, lásd az előzőket mint például G2 kiesés, Movistar 5-0 továbbjutása. Ebben a csoportban is láthatunk majd szerintem papírforma borulásokat. Akár a NA’VI nem szerzi meg az első helyet a csoportban, akár valamelyik nagy név esetleg kiesik ahogyan ezt a többi csoport során is láthattuk már. Viszont én azt gondolom, hogy a D-csoport esetében ezt most nem fogjuk látni, de a NA’VI nem lesz első a csoportban, hiszen nem is a lehető legjobb formában vannak most és nem mellesleg a játékon kívüli dolgok is befolyásolhatják a teljesítményüket.

D-csoport sorrendje:

  1. HEROIC
  2. NAVI
  3. ASTRALIS (a kifogásolható teljesítményük ellenére is ki fognak jutni)
  4. Complexity
  5. AGO
  6. EVIL GENIUSES

Sziky

„Bárcsak azt mondhatnám, hogy ha már lúd, akkor legyen kövér. Hogy, ha már minden csoportban volt meglepetés, akkor legyen a D-ben is. Elnézést minden NaVi-szurkolótól, de a 2022-ben eddig látott formájukkal, egy picit erősebb csoportból, szerintem nem jutnának ki. Óriási szerencséjük van, hogy olyan alakulatok állnak velük szemben, mint az AGO, az EG vagy a Complexity.

Cáfoljanak rám, de kétlem, hogy ők hárman labdába tudnának rúgni, akár egy szenvedő NaVi ellen is. A Heroic már más tészta. A dán ötöstől hirtelen fellendülést várok, számukra egyértelműen a csoportelsőség kell legyen a cél, így pedig a NaVit tenném a második helyre. A legnagyobb kérdőjel a D-csoportban szerintem az Astralis. Ha (és ez egy nagy ha) képesek voltak fejlődni, javítani a hibáikon, akkor megcsíphetik a továbbjutást, ha nem, akkor az AGO és az EG könnyedén föléjük kerekedhet majd. A Complexity nagyon távol áll egyelőre az ESL Pro League által képviselt szinttől, szerintem tőlük 1-1 pályagyőzelem a maximum, amire számíthatunk."

A csoportból továbbjutók:

  1. Heroic
  2. NAVI
  3. EG/AGO

tbr

„A Complexity a többi csapathoz képest egy nappal később érkezik majd meg Düsseldorfba, mint a többi csapat, mert a légitársaság másik gépre tette őket. A meccsekről így nem maradnak le, de mindenki másnak több ideje lesz berendezkedni. Ráadásul a coL NA-ből érkezik, így a jetlag is bajos lehet az első napokon nekik. Egyébként sem számítottam volna erős játékra tőlük, de így az utolsó hely is benne van a pakliban, miközben a probléma nélkül talán átcsúszhattak volna a harmadik helyen is valami csoda folytán – meglepetés ereje, nem sokat láttunk tőlük LAN-on EU-ban.

Az AGO, az EG és az Astralis közül szerintem bárki odaérhet a csoport harmadik helyére, lényegében ez csak azon múlik, hogy farlig beváltja-e a hozzáfűzött reményeket vagy sem. Ha a dánok továbbra is gyengélkednek, akkor a formátum miatt az EG és az AGO közül az egyik simán továbbjut majd – Stewie2k kompániájának talán nagyobb esélye van erre a tűzerő miatt.

Ebből következik, hogy a Heroicot és a NAVIt biztos továbbjutónak tartom. Utóbbi miatt nyilván aggódunk mindannyian, de a Players és az Outsiders is egészen jól félre tudta tenni a problémákat erre a pár napra. A NAVInál a körülmények jóval fájóbbak mint pár útlevél, hiszen két ukrán játékos és egy edző is erősíti a csapatot, akiknek közvetlenül a családjaikért kell aggódnia nap mint nap egy hónapja, de tartom ezt a csapatot annyira profinak, hogy a minimum teljesítményük is túlszárnyaljon ebben a csoportban szinte mindenkit. A Heroic pedig stabil, betonbiztos csapat. Sorrendet a kettő között nem tudnék tenni.”

A csoportból továbbjutók:

1-2. Heroic/NAVI
3. EG

Az ESL Pro League szerdán tér vissza a képernyőkre a D-csoporttal, ahol a NAVI, a Heroic, az Astralis, a Complexity, az EG és az AGO küzdenek majd az utolsó három kiadó helyért. Kövessétek magyarul, élőben az az esport1tv Twitch csatornáján!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!