EPL: Az Astralisé lett az utolsó hely, jöhet a rájátszás!

EPL: Az Astralisé lett az utolsó hely, jöhet a rájátszás!

Észak-Amerika két nagy csapata is földbe állt az EPL-en, s1mple pedig emberfeletti módon játszik eddig.

Véget ért az ESL Pro League 15. szezonjának D-csoportja is, ezzel kialakult az a 12 fős mezőny, akik keddtől a rájátszásban mérhetik össze tudásukat. Az utolsó meccsnapon az Astralis győzelemmel érte el a harmadik, még továbbjutást érő helyet, az NA-csapatok lényegében megfulladtak, a NAVI pedig olyan dominanciát mutatott be, amire talán senki sem számított tőlük – nem kis részben s1mple emberfeletti játékának köszönhetően. Az ukrán sztár ugyanis 11 pályán átlagosan 1.50-es HLTV ratinget hozott össze, ennek nagyon a közelébe sem ért senki az elmúlt négy hétben, legfeljebb csak egy-egy pálya erejéig.

A nap mérkőzése kétségkívül a Heroic és a NAVI találkozója volt papíron, azonban a dánok nem tudtak versenyre kelni velük egyik pályán sem. Overpasson 16:7-es eredmény született úgy, hogy 11 CT és 5 T kört hoztak s1mpleék és a cadiaN–TeSeS páros clutchkísérletekkel tudta magát életben tartani egyedül. Mirage-on pedig mindössze 5 CT-kört tudott az eredményjelzőre tenni a Heroic összesen, mert b1t élni sem hagyta őket.

Az Astralis a Complexity ellen játszott meglepően szoros találkozót a továbbjutásért, de csakis a győzelem volt elfogadható számukra ehhez. Ez össze is jött, bár mindhárom pályán kiegyenlített első félidőt követően a másodikban kellett meghúzni azokat a kulcsértékű köröket, amelyek az ő irányukba billentették a mérleget: Dust2-n ez nem sikerült és 13:16 lett, de Nuke-on 7 T-kör után magabiztos CT-oldallal 16:10-re nyertek, majd Ancientön éppen csak elkerülték a hosszabbítást azzal, hogy a rendes játékidő utolsó körét elhozták.

Az EG pedig akármennyire is szerette volna, nem tudta elkerülni ezúttal, hogy zsinórban a harmadik EPL-szezonban is csoportutolsóként, nyeretlenül távozzanak – aminek papíron lehetnek következményei még. Az AGO-tól viszont keveset vártak az emberek, mégis két NA elleni győzelemmel távozhattak a D-csoport végén a negyedik helyen, amivel elégedettek lehetnek.

Forrás: ESL CS

Rájátszás

Az EPL keddtől, azaz holnaptól folytatódik a rájátszással, ahol a csoportkörök 12 legjobbja játszik majd a 15. szezonjának trófeájáért és a 823 000 dolláros összdíjazás oroszlánrészéért! Semmiképp se maradjatok le az elemzésekről, a beszámolókról és a hírekről az Esport1.hu felületén, valamint a magyar nyelvű, élő közvetítésről az esport1tv Twitch csatornáján!

Április 5-én 15:30-tól a fnatic és az ENCE, majd 19:00-tól a FaZe és a Players (Gambit) csapnak össze egyenesági kieséses rendszerben, majd 6-án az Entropiq–Astralis és a Heroic–Liquid találkozók következnek ugyanebben az idősávban. A győztesek – ahogyan az alábbi ágrajzon is látható – ezután a negyeddöntőkben csatlakoznak a csoportok első helyezettjeihez. Bajnokot pedig vasárnap este avatnak majd a nagy döntőben.

Forrás: ESL CS

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!