Kirúghatják az EG-t az ESL Pro League-ből?

Kirúghatják az EG-t az ESL Pro League-ből?

Ha most is utolsók lesznek, felülvizsgálhatják az EG indulási jogát a Pro League-en.

A Louvre-egyezmény – melynek az Evil Geniuses is partnere – alapján az a szervezet, amely négyből három ESL Pro League szezon csoportkörében az utolsó helyen végez, vizsgálat alá kerül és akár el is veszítheti a helyét a ligában. Az EG 2021-ben a 13. és 14. EPL szezon során is így járt már, tehát 2022-ben nem engedhetik meg maguknak ezt egyszer sem. A 15. szezonra pedig hiába van új felállásuk, amennyiben utolsók lesznek a D-csoportban, azt kockáztatják, hogy kiesnek a Louvre-egyezményből, a helyükre pedig valaki mást hívhat meg a liga.

Az viszont már más kérdés, hogy valóban meglépné-e az ESL az EG kirúgását teljesítmény alapján? Ugyanis az észak-amerikai Counter-Strike szinte romokban van a COVID-19 járvány és nem mellékesen az NA EPL beszántása óta. Az EG előző két Pro League szereplése pedig egy olyan felállással történt, ami mellett túl sokáig tartott ki a szervezet a játékosok motiválatlansága ellenére. MaLeK, Stewie2k és autimatic leigazolása azt kellene jelezze a liga felé, hogy ezen túlléptek.

Viszont bármilyen eredményt is érnek el, a kirúgásuk az észak-amerikai régió zsugorodása miatt azt jelezné, hogy nem éri meg az ottani szervezeteknek kockáztatni és befektetni egy játékba, ahol a nekik marketing szempontjából fontos helyi játékosokat a háttérbe szorítják az egyezmény ennyire korai szakaszában. Tehát, ha arra kerülne a sor, hogy teljesítmény alapján felülvizsgálják őket, akkor is nagyjából zéró esélye van annak, hogy ennyire súlyos következménye legyen. Ez további kérdéseket vet fel, mert a szabályt pont azért hozták létre, hogy ne ronthassák a szervezetek a többiek értékét azzal, hogy nem veszik elég komolyan a versengést és a fix helyüket ne használhassák „olcsó” promócióként.

Az EG az EPL 15. szezonjának D-csoportjában a NAVI, a Heroic, a Complexity, az Astralis és az AGO ellen lép pályára a héten, közülük hárman juthatnak tovább a rájátszásba. Kövessétek magyarul, élőben az ESL Pro League 15. szezonját az esport1tv Twitch csatornáján!

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!