„A határ a csillagos ég” az EPL legértékesebb játékosának

A FaZe EPL-es győzelme után legújabb igazolásuk, ropz lett a torna MVP-je. Interjú.

A FaZe zsinórban második bajnoki címét szerezte meg az IEM Katowice utáni ESL Pro League szezonban, ropz pedig élete második MVP-medáljával lett gazdagabb. Az észt játékos fenomenálisan játszik idén az új csapatában, akikkel legközelebb életük első Major-címére pályáznak majd májusban. Az ünneplés közepette pedig egy rövid interjúra is volt ideje ropznak, melyet Arron „King Dempz” Dempsey készített vele a HLTV-től.

Az első kérdés arról szólt, hogy milyen érzés a rendes, teljes felállással nagy versenyt nyerni. Erre azt felelte ropz, hogy „nagyon kielégítő”, majd arról beszélt, hogy négy hónapja vannak együtt, az eddigi teljesítményük őrületes, amire büszke. „Mindenki annyira jó ebben a csapatban és ez látszik. A határ a csillagos ég, alig várom, hogy még több versenyen játszuk és jöjjenek a győzelmek” – mondta vigyorogva ropz.

A második kérdés a vétóról, pontosabban az átengedett Vertigoról szólt, amellyel mindenkit meglepett karrigan. Ropz is érdekesnek találta a döntést, mint mesélte: „tegnap mondtam nektek [a HLTV-nek], hogy nem játszunk jól Vertigon, és az interjú után elmentem a gyakorlószobába, ahol karrigan nézett ránk, hogy »itt a terv srácok!«” Tehát a Vertigo erre a meccsre szándékosan érkezett, sőt! Ropz szerint az volt a terv, hogy hagyják először pickelni az ENCE-et, átengedik a tiltásoknál a pályát és remélik elsőnek választják ezt Snappiék, mert így hamar kikerül a képletből, nem számít annyit, ha nyernek vagy veszítenek rajta, mert van még négy pálya utána. Ennek ellenére nyertek rajta karriganék, magabiztosan játszottak rajta, szóval jobban nem is alakulhatott volna.

ropz statisztikái - forrás: HLTV

A harmadik kérdésben a döntőben elvesztett egyetlen pályáról, Overpassról faggatta a HLTV ropzot. Ezt a pályát hosszabbításban veszítették el, ropz szerint pedig „ez volt talán a legrosszabb pálya, amit játszottunk eddig, nem voltunk valami jók csapatként”. Több hiba is volt, elégedetlenek voltak, gránátokat rontottak el, a kommunikáció is gyenge volt olykor. Az sem segített, hogy hades nagyon erős volt és brokyt lényegében kizárta a játékból, ezen felül pedig több clutchot is megnyert, amiből ha csak egy nem jön össze, ropz szerint másképp is alakulhatott volna a meccs.

Az utolsó kérdés már előre tekint, meg tudják-e nyerni a Majort? Ropz válasza erre: „Igen, természetesen meg tudjuk nyerni a Majort.” Ennek ellenére nem akar nagyon előre rohanni, még ott az RMR, lépésről haladnak a cél felé, ami egy Major bajnoki cím jelenleg.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!