Visszavágott a FaZe, ők az EPL 15. szezonjának bajnokai!

Visszavágott a FaZe, ők az EPL 15. szezonjának bajnokai!

Négy pálya kellett ahhoz, hogy az EPL 15. szezonjában győztest hirdessenek Dávid és Góliát visszavágóján.

Újabb trófeát emelhetett a magasba a FaZe, miután 3-1-re megverték az ENCE-et az ESL Pro League 15. szezonjának döntőjében. Karriganék ezzel a győzelemmel visszavágtak a korábbi, vereséggel végződő B-csoportos nyitómeccsükért, illetve az IEM Katowice után bizonyították, hogy ők jelenleg a legjobbak, rain helye pedig biztos a csapatban. Ezzel a magabiztossággal alighanem a legnagyobb esélyesként érkeznek a Majorre. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük mi is történt a tegnap esti Bo5 döntő során!

A vétó során az ENCE Infernot, a FaZe Nuke-ot vette ki a pályák közül, így mindkét fél elvesztette a legjobb pályáját. A bennmaradt öt pálya sorban: Vertigo, Overpass, Mirage, Dust2 és Ancient. Vertigot az ENCE hozta be, ami meglepő fordulat volt abban az értelemben, hogy ez a FaZe permabanja, a júliusi IEM Köln óta nem játszották hivatalos meccsen és papíron az ENCE Nuke-ja ijesztő, de kockázatosabb egy ismeretlen pályán kezdeni. Karrigan persze régóta az ilyen merész vétókról híres és általában be is jön neki, ahogyan most is: 16:11-re nyertek úgy, hogy CT-ként és T-ként is 8-8 kört hoztak össze, a második félidőben pedig csak a pisztolykört és az azt követő, gazdaságilag érzékenyebb köröket engedték át az ENCE-nek.

Overpasson folytatódott a küzdelem, ahol T-oldalon 5 kört tett a FaZe az asztalra az ENCE 10 körével szemben, bár voltak szoros körök bőven. Hades nagyot ment a pályán, azonban broky eléggé eltűnt, kifejezetten rosszul teljesített: 11-1-es head to head teljesítményt hozott össze a lengyel AWP-s lett ellenfelével szemben. A második félidőben a FaZe, pontosabban ropz visszahozta a hátrányt az első körökben, egy ponton már 14:12-re is vezetett a FaZe, de az utolsó körök nagyon szorosak voltak és ennek hosszabbítás lett a vége. A hozzáadott hat körből mindegyikre szükség volt ahhoz, hogy győztest hirdessenek Overpasson: az ENCE egy T köre aranyat ért ebben a helyzetben, majd a rendes játékidő első félidejében mutatott domináns játékból mutattak még egy keveset a hosszabbításban CT-ként, majd megnyerjék a pályát 19:17-re.

1-1-es széria állásnál Mirage-ra érkeztek a játékosok, ahol erősen kezdett a FaZe, de az ENCE agresszív játékának köszönhetően a 0:4-es hátrányból a gazdaságuk stabilizálódása után egészen 7:5-ig meneteltek az első félidőben, majd a FaZe az utolsó körökben B-stackkel visszahozták a lehető legszorosabb, 8:7-es előnyre a CT-oldalukat. A fordulás után pedig teret sem engedtek az ENCE-nek a pisztolykör után, Spinx lényegében eltűnt, amikor 5 killje volt csak 20 kör után. 15:7-ig mehetett a FaZe, mire Snappiék megoldásokat találtak a támadások megakadályozására, de nem húzta sokáig karrigan ezt a pályát: két ENCE CT-kör és egy nagyon távolinak tűnő visszatérés gondolata pont karrigan 1v3 clutchjával vált feleslegessé, így 16:9-re a FaZe nyerte Mirage-t.

2-1-nél az ENCE nagy hátrányba került, Dust2-n ezt magabiztos játékkal kellett volna korrigálniuk, ha Ancientre szerették volna menteni a küzdelmet. Kaotikus első félidő következett, tele force buyokkal, de a végén a 8:7-es eredmény igazán egyik félnek sem kedvezett. A fordulás után az ENCE hozott 3 kört, amivel ők tudtak a győzelem felé elmozdulni, de ezután hiába ment ropznak nyögvenyelősen a pálya, broky színre lépett az AWP-vel és dominálta a CT-oldalt. Így 16:12-vel ért véget Dust2 és 3-1-es FaZe győzelemmel a széria. Az MVP az utolsó pályás gyenge játék ellenére ropzé lett, aki Spinxszel harcolt ezért a címért – az izraeli játékos azonban a teljes döntőben alulteljesített.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!