Brutális mélyrepülésben a Battlefield 2042

Brutális mélyrepülésben a Battlefield 2042

6 hónappal a megjelenése után olyan számokat produkál a játék, amelyet talán legkomolyabb rémálmaiban sem tudott volna elképzelni az EA.

2021. november 19-én jelent meg a Battlefield 2042, amely azonnal nagy népszerűségre is tett szert, sok játékost vonzott be – ez a népszerűség azonban (kis túlzással) már a megjelenés napján el is illant, a játékosok ugyanis idegesítő hibákra, furcsa játékmenetre panaszkodtak. Hamar el is pártolt tőle a videojátékos-közösség, a hibák kijavítása azonban vagy elmaradt, vagy nagyon lassú ütemben érkezett: még egy petíciót is indítottak ennek alkalmából, hogy az EA fizesse vissza a játék vételárát; a kiadó pedig a nagy népszerűségvesztés miatt még azt az ötletet is fontolgatta, hogy ingyenessé teszi a játékot.

A játék pedig nagyon úgy fest, hogy el is érte azt a bizonyos mélypontot. A SteamDB adatbázisa szerint ugyanis április 12-én délelőtt ezernél is kevesebb játékos gépén fut a Battlefield 2042, de még az elmúlt 24 órán belüli rekordja is bőven 2 ezer alatt marad. A statisztika azonban csak a Steames játékosok létszámát méri, más platformokról nincs információ, a 105 ezres abszolút legnagyobb létszámhoz képest viszont hihetetlenül komoly zuhanás ez így is.

A játék statisztikái az elmúlt héten, ahol a zöld a játékosok létszáma, a kék csík pedig a Twitch-nézők száma (kép forrása)

Ez az első alkalom, hogy a Steamen a játékosok létszám 1 000 alá zuhan, összehasonlítva pedig más Battlefield-játékokkal: a Battlefield V-tel kicsivel több, mint 11 ezren (18 ezren az elmúlt 24 órában); a Battlefield 1-gyel pedig kicsivel több, mint 4 ezren (7 400-an az elmúlt 24 órában) játszanak – de még a 2013-ban megjelent Battlefield IV-gyel is közel ugyanannyian játszanak, mint a 2042-vel: jelenleg körülbelül 800-an, és kicsivel több, mint 2 ezren az elmúlt 24 órában. A DICE azonban már dolgozik a hibák nagy részén, és több nagyobb frissítést is kapott már a játék, adódik azonban a kérdés, hogy ezzel nem késett-e el a fejlesztőgárda.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted lesz még valaha népszerű játék a Battlefield 2042-ből?