IESF vb: Újra válogatott világversenyeken bizonyíthatnak a magyar e-sport legjobbjai

IESF vb: Újra válogatott világversenyeken bizonyíthatnak a magyar e-sport legjobbjai

Ebben az esztendőben ismét több játékban rendeznek válogatókat, hogy kiderüljön kik képviselhetik hazánkat a nemzetközi porondon.

A Magyar E-sport Szövetség bejelentette a nemzeti válogató versenyeket eFootball 2022, CS:GO, Dota 2, TEKKEN 7, PUBG Mobile és Rocket League versenyjátékokban. Az idei évben a Hell Energy mellett új támogatóként a Szerencsejáték Zrt. segíti a Magyar E-sport Válogatott munkáját, mint stratégiai partner.

Ez azt jelenti, hogy ismét lehetősége adódik bárkinek, hogy megmutathassa ő a legméltóbb a magyar e-sport válogatott képviselőjeként részt venni a különböző nemzetközi versenyeken, legyen szó bármilyen játékról is a fentebb említettek közül. Az IESF pedig nem is habozott, 2022-ben is bejelentették az e-sport világbajnokságot, ráadásul nem is akárhol rendezik meg a 14. világversenyt, a legjobbak ugyanis Balira utazhatnak majd el megmérkőzni egymással. A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán jogosult a kontinentális és világ eseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni, ezért lehetőségetek nyílt arra, hogy részt vegyetek a magyarországi selejtezőkön. A kvalifikációk legjobb játékosai és csapatai a magyar lobogó alatt küzdhetnek meg a világ legjobbjai ellen. A selejtezők már zajlanak, az alábbiakban mindent megtudhattok a világbajnokság első szakaszának lebonyolításáról.

Ahogyan az már fentebb kiderült a tavalyihoz hasonlóan idén is hat játékban tartanak válogató selejtezőket. A 14. e-sport vb mellett egyes címek esetében a magyar válogatott tagjai European Championship 2022-en bizonyíthatnak majd.

  • Counter-Strike: Global Offensive (IESF világbajnokság és EC)
  • PUBG Mobile (IESF vb)
  • Tekken 7 (IESF vb és EC)
  • eFootball PES 2022 (IESF vb és EC)
  • Rocket League (EC)
  • Dota 2 (IESF vb és EC)

HOL ÉS MIKOR ZAJLANAK MAJD A NEMZETI SELEJTEZŐK?

CS:GO

eFootball PES 2022

  • Nyílt selejtező: május 28.
  • Élő: június 12.

Tekken 7

  • Élő, offline selejtező: május 14.

PUBG Mobile

Rocket League, Dota2 és Counter-strike: Global Offensive versenyjátékokban kombinált formában zajlik a nemzeti Válogató: versennyel és kijelöléssel. Válogatott játékos kizárólag olyan magyar állampolgár lehet, aki már betöltötte a 16 életévét. A válogató versenyekre a jelentkezés április 14-én elindult. A válogatók május és június között zajlanak majd. A versenyjátékok döntőit élőben követheted az E1TV különböző Twitch csatornáin, így biztosan nem maradsz le egyetlen sorsdöntő összecsapásról sem.

Nevezzetek, játsszatok, képviseljétek Magyarországot az IESF e-sport világbajnokságon!

További hasznos információkért keresd a Magyar E-sport Válogatott honlapját.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!