sycrone: „Nathan semmi rosszat nem tett soha”

sycrone: „Nathan semmi rosszat nem tett soha”

A MOUZ edzője torzsit és JDC-t dícsérte az Outsiders elleni győzelmet követően egy interjúban.

Az Outsiders elleni győzelmet követően készített interjút a MOUZ edzőjével, sycrone-nal a HLTV, melyben a PGL Major Antwerpen EU RMR A versenyének eddigi eredményei mellett torzsi képességeiről és a hirtelen jött, azóta sem tisztázott JDC–NBK-cseréről is megnyílt a mester.

A MOUZ magyar AWP-sével kapcsolatban azt hangsúlyozta ki sycrone, hogy ő „több mint a statisztikák”. Erre példaként egy olyan helyzetet hozott fel az Outsiders elleni találkozóról, amikor Infernon CT-oldalon erősen haladtak, de egyszer csak megtorpantak és az időkérésben több proaktivitást kért a csapattól. Erre reagálva „Ádám kitolta midet 40 sec körül infóért, ő hívta az egészet, miközben ezt csinálta, szólt Aurinak [bymas], hogy osonjon fel rövidre. Amikor Ádám letisztázta midet, hangosan vonult vissza, ezzel felkészítve a terepet Aurinak, mert ha valaki közel volt apartmanban, akkor hallotta volna Ádámot visszavonulni. Ezután Auri két killt is szerzett és megnyertük a kört.” A proaktivitás mellett torzsi személyiségét is dícsérte az edző, szerinte „szuper humoros, szerény, mindenkivel kijön, ő a bohóckodó gyerek a csapatban.”

Ami pedig a JDC–NBK-cserét illeti, nem volt egyértelmű döntés sycrone számára sem, hogy a két játékos közül kivel vágjanak neki a Majornek. Végső soron az döntött, hogy hasonló a szerepük, de mindent egybevéve JDC talán néhány százalékkal jobb:

„Értem miért csodálkozik annyi ember ezen [a cserén], ez inkább egy Jon [JDC] melletti, mintsem egy Nathan [NBK] elleni döntés volt. Nathan semmi rosszat nem tett soha. Igyekezett odatenni magát, nagyon önfeláldozó. Sosem volt arrogáns vagy ilyesmi, beletette az időt, struktúrát adott a csapatnak, ilyen számszerűsíthetetlen külső dolgokat. Egyszerűen azt hittem, hogy Jon néhány százalékponttal jobb is lehet.

Hasonló szerepet játszanak a csapatban és amikor van egy lényegében 10 játékosból álló felállásod [a MOUZ NXT-vel együtt], akkor a Major előtt négy héttel megnézed és megkérdezed, hogy »tehetünk-e bármit azért, hogy még néhány százalékkal jobbak legyünk és növeljük az esélyeinket?« És azt éreztem, hogy tehetünk. Körbekérdeztem és mások is így érezték, ezért történt ilyen hirtelen.

Én voltam az egyik ember, aki ezt szorgalmazta és ez egy nehéz döntés volt, be kell vallanom. Ezután beszélni Nathannel erről, elmondani neki, hogy én ezt szorgalmaztam, egyáltalán nem volt könnyű. Nathan semmi rosszat nem tett azért, hogy kiérdemelje ezt a helyzetet, ez inkább volt egy döntés Jon mellett mintsem Nathan ellen.” – sycrone.

Ezután JDC-vel kapcsolatban érkezett egy újabb kérdés: marad vagy csak beugró? Az edző szerint marad. Ami pedig a képességeit illeti, „emocionális vezetőnek” nevezte JDC-t sycrone, aki mindig képes megnyugtani, felvidítani a társait, ő maga sosem frusztrált. Egy fun factet is elárult a mester még arról az időszakról, amikor Katowicében beugró volt JDC: sycrone szerint a német származású játékosok minden gránátot tudnak és amikor a versenyen valaki kért mondjuk egy füstöt tőle, akkor már dobta is, amivel nagyon meglepte a társait.

A MOUZ legközelebb 18:30-tól játszik a FaZe ellen, a tét pedig nem kisebb, mint a kijutás Antwerpenbe. Amennyiben nyer a MOUZ, úgy már borítékolható, hogy holnap még egy meccs vár rájuk a Vitality, forZe és NAVI közül az egyik csapat ellen, ahol a negyedik helyért játszanak majd, ami legend spotot ér a Majorön.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!