K&H MNEB R6S S4: Két forduló után egyetlen max pontos csapat maradt csupán

Az új pontrendszer miatt és a mezőny kiegyensúlyozottsága miatt minden eddiginél szorosabb szezon vár az R6S rajongókra, ezt mutatják az első hétvége eredményei is.

Szenzációs rajtot vett a K&H MNEB Rainbow Six: Siege negyedik szezonja, miután a rangadó meglepetése mellett néhány nagyon szoros hosszabbításos eredmény is született.

Nehezen kezdett a WiLD Multigaming, a sorozat eddigi legsikeresebb együttese épp csak le tudta győzni a selejtezőkön keresztül bejutott Toxic Babes-t. Hiába vezettek már 5:2-re is, a toxikus ötös megemberelte magát és támadó oldalon zsinórban három kört nyerve egyenlíteni tudott, de végül ez nem volt elegendő számukra. Az Illés Akadémia Spirit amellett, hogy azon kevesek közé tartozik, akik ott voltak a bajnokság első kiírásában is, évről-évre képesek voltak a fejlődésre és ez talán most mutatkozott meg leginkább. A Tensei ellen egy gyors körcserét követően ellentmondást nem tűrően húzták be Bordert az első fordulóban. A KMK esetében jobban sikerült a támadó oldal, hiszen 4:2-re meg tudták ezt nyerni a Békéscsabai E-sport Egyesület ellen, ráadásul hiába kerültek ők közelebb a rendes játékidőben a győzelemhez (6:5-nél), nem sikerült a végéig teljes mértékben koncentrálniuk, amint a BEE ki is használt és hosszabbítás segítségével megfordították az eredményt. A Nice Gaming szintén magabiztosan kezdett, sikerült elhúzniuk előbb 3:1-re, majd 5:2-re is, végül pedig védőként nem okozott gondot nekik a 3 pont megszerzése a WnP-vel szemben.

Az első forduló eredményei:

A második játéknapon is kijutott a jóból a KMK-nak, ugyanis a WnP ellen ismét belefutottak egy maratoni csatába. Külön érdekesség, hogy a magyar közvetítő stáb minden tagja a KMK győzelmére voksolt a meccset megelőzően. Az első félidő ennek függvényében jól is indult számukra, védőként Club Houseon el is léptek 4:0-ára, bár utána ezt a WnP is sikeresen abszolválta és így ki is tudtak egyenlíteni. Aztán fej-fej mellett haladt a két együttes, egészen a 7:6-os KMK-s vezetésig, ahol valami megint megtört bennük és zsinórban kétszer is mattolták őket, pedig az utolsó körben ők szerezték meg az entry fraget STRiKE révén. A végeredmény egy újabb 8:7-es vereség lett számukra, így a WnP örülhetett. A Békéscsabai E-sport Egyesület az egy nappal korábbi diadalát követően megtáltosodott és a szebb napokat is látott Nice Gaming ellen egy újabb könnyedebb győzelmet arattak.

Chalet láthatóan nem ízlett a kedves ötösnek. A hétvége legnagyobb rangadója az Illés Akadémia Spirit és a WiLD Multigaming között zajlott és a két talán legerősebb együttes most is nagyot csatázott egymással. Az elmúlt 3 évadot figyelembe véve az IAS-nak mindössze egyszer sikerült legyőznie a vadakat, miközben a többi meccsen szinte kört is alig sikerült nyerniük. Most viszont ismét egy összeszedett és bátor játékot mutattak a tavalyi kezdőhöz képest egy helyen változtató – Ghostic helyett H3dsut a keretben – WiLD ellen. Az első félidő nem is hozott döntést a parázs párharcban és 3:3-mal zárult, majd 5:5-ig szintén fej-fej mellett haladtak a felek. Az utolsó két körben aztán remekül védekezett az IAS és ellenfelük hiába próbált meg mindent nem jött össze a pontszerzés. Az IAS-ból Fantazy és ChiBy is 10-nél több killt szerzett, a vadaknál herkiinek sikerült hasonlóan jól lőnie. A nap zárásaként egy hasonlóan kiélezett összecsapást láthattak a nézők, a Tensei és a Toxic Babes is csak hosszabbításban tudta eldönteni melyikük hozza el a több pontot. Oregonon az első félidő elég szorosra sikeredett, aztán a TB nagyon rákapcsolt és 6:2-ig meg sem álltak, amikor is megtört bennük valami vagy a minden mindegy alapon játszó Tensei javult fel. Sikerült ugyanis zsinórban 4 kört hozniuk, ezzel jöhetett a ráadás. Ott ismét ők jöttek ki jobban először a csetepatéból, megszerezték az entry fraget, majd szép sorban ledarálták a védőket. A 7:6-ot sem tudták azonban végső győzelemre váltani, előbb corvInka és Holy duplázott és hozták a kört, majd az utolsó 1 percben egy 3v3-at sikerült a javukra fordítaniuk úgy, hogy a végső 1v1-et Roky nyerte meg White-tal szemben. CorvInka egyébként 19 killnél állt meg a meccs végére.

A második forduló eredményei:

A pontozást illetően szintén változott az elmúlt évekhez képest a rendszer, döntetlen ugyanis már nincs, a rendes játékidőben szerzett győzelem 3, a hosszabbítás utáni 2-t, míg a hosszabbításbeli vereség 1 pontot ér. Két forduló után egyébként csak az Illés Akadémia Spirit a százszázalékos, de ez egyelőre semmit sem jelent, mert az már most látszik, hogy ebben az évben könnyű meccsre tényleg nem lehet majd számítani.

A tabella két fordulót követően:

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!