EU RMR: kiestek koryék, hatalmas meglepetést okozott a CPH Flames

EU RMR: kiestek koryék, hatalmas meglepetést okozott a CPH Flames

A dánok simán megverték a NIP-et, legendek lesznek a PGL Major Antwerpenen.

A Sangal 0-3-mal kiesett a PGL Major Antwerpen EU RMR-járól, miután az ASG 2-0-ra (Inferno 16:9, Ancient 16:5) megverte a kényszerből edzővel játszó koryékat. Sajnos Soulfly vízumproblémája miatt a Sangal nem igazán tudta megmutatni most, hogy mire képesek a világ néhány legjobb csapata ellen LAN-on, de legközelebb talán szerencsésebben alakul. Rajtuk kívül kiesett még a Sprout is. Viszont az első kiesők mellett megkerültek az újabb legendek is, akik nem mások, mint a Players és nagy meglepetésre a Copenhagen Flames!

A Players az Astralis ellen játszott Bo3-at az RMR harmadik fordulójában. Ancientön indult a találkozó, ahol magabiztos CT-oldalt játszottak nafanyék, de végül aggasztó eredménnyel jutott félidőhöz a meccs, hiszen 7 T-kört is hoztak gla1vék. A fordulás után jó esély volt arra, hogy az Astralis elrohan a pályával, sokáig vezettek is. A Players aztán magára talált 10-12-nél és a következő 7 körből 6-ot megnyertek a pályagyőzelemhez. Dust 2 viszont egyértelműen a dánokról szólt: a 16:12 ugyan szorosnak tűnhet, de valójában nagyon nehezen találta a köröket a Players, sh1ro és interz szinte eltűntek a szerverről egyénileg. Így érkezett hát Inferno, a decider, ahol nafanyék lerázva magukról Dust 2 porát, valódi erődemonstrációt tartottak az Astralisnak, miután 8:7-re megnyerték az első félidőt T-oldalon, majd CT-ként egyetlen kört engedtek ki a kezükből a 16:8 eléréséhez. Ezzel a 2-1-es szériagyőzelemmel a Players szerezte meg a B RMR első legend spotját.

Ami pedig a második legend helyet illeti, a NIP és a CPH Flames találkozóján utóbbi meglepő 2-0-ás győzelmet aratott annak megszerzéséhez. A svédek alighanem vakarták a fejüket a meccs után, ugyanis ennél jobb ellenfelet nem is kaphattak volna a 3-0 eléréséhez az RMR-on, de nicoodoz és jabbi egyszerűen kifogtak rajtuk. Vertigon indult a széria, itt elég szoros adok-kapok alakult ki, sokszor kimagasló egyéni teljesítmények döntötték el a köröket (pl.: hampus clutch, nicoodoz multifragek). A rendes játékidő végefelé úgy tűnt, a NIP lehet a befutó, de a CPH Flames visszajött 14:10-ről és hosszabbításra mentette a meccset, amit végül 19:17-re meg is nyertek. Overpasson folytatódott a küzdelem, itt mindenki arra számított, hogy a svédek képesek lesznek lerázni magukról a Vertigon történteket, ám nem így történt: a CPH Flames ügyes játékkal 11:4-es CT-oldalt hozott, ebben jabbi volt a kulcsfigura, majd 14:4-ig is elmentek, mire a NIP köröket tudott hozni brollan remek játékának köszönhetően, csak talán ez már túl későn jött, mert 14:10 után a dánok abbahagyták a játszadozást és befejezték, amit elkezdtek, 16:10.

Ami az RMR negyedik, mai fordulóját illeti, izgalmas nap elé nézünk. Az ENCE és az Anonymo a továbbjutásért játszanak, ezzel egyidőben az Entropiq és a HEET a kiesés elkerüléséért. Utánuk a NIP és a Sinners találkoznak 2-1-es csapatokként, majd ugyanilyen állással a G2 és az Astralis csapnak össze este. Azonban a három 3-1-re végző csapat versenye nem ér véget ma, mert még játszanak vasárnap azért is, hogy eldöntsék, ki lesz a harmadik helyezett, ami azért fontos, mert a győztes kaparintja meg a Major utolsó legend spotját.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!