A koszovói csapat majdnem megverte a NIP-et?

A favoritok nyertek ismét, de amíg ez az Astralisnak simán, a NIP-nek csak nagyon nyögvenyelősen jött össze.

Az Astralis és a NIP is győzelemmel zárta nyitómeccsét a BLAST Premier Spring Showdownon Európában, a két csapat szombaton játszik egymás ellen a döntőbejutásért. Észak-Amerikában a FURIA dominálta az ATK-t, két pálya alatt 9 kört engedtek ki a kezükből (Inferno 16:8, Vertigo 16:1). Szombaton brazil rangadó lesz a GODSENT ellen, akik kiejtették és kvázi elpusztították az EG-t az első napon.

Visszatérve az EU Showdownra, az Astralis–Movistar Riders-találkozó igen egyértelmű mérkőzés volt annak ellenére, hogy mostanában láthattunk erősebb teljesítményeket is a spanyoloktól. Infernon blameF remek formában volt és ugyan a CT-oldalon csak 8 kört hoztak, ő maga 20 killel járult ehhez hozzá. A fordulás után pedig abszolút a dánokról szólt a játék, a spanyolok csak csodákkal tudtak kört hozni. Ancientön k0nfig váltotta blameFet a volánnál, ennek köszönhetően 8 T-kört hoztak az első félidőben, majd CT-ként egyetlen kört engedtek ki a kezükből, mielőtt elérték a bűvös 16-os számot az eredményjelzőn. Összességében tehát 2-0-s szériagyőzelmet arattak.

A NIP a nemrég a Majorre is kijutó Bad News Eagles ellen lépett a szerverre tegnap este, ez a meccs pedig meglepően jó eredmény a vereség ellenére is a koszovói-svájci ötösnek, míg a svédek vakarhatják a fejüket, hogy hogyan lett ebből hárompályás, hosszabbításban is csak éppen összekapart győzelem. Mirage-on 9:6-os félidőt nyert a BNE CT-oldalon, majd hibátlan T-oldallal nyertek 16:6-ra. A NIP a saját fellegvárában, Ancientön visszavágott, de csak azután, hogy a BNE 11:1-ig szaladt a CT-oldalon – ezt sikerült megfordítani végül 16:12-re a svédeknek. Infernon pedig ritkán látni hasonlót, de a döntetlennel végződő rendes játékidő úgy jött össze, hogy 12:3-as T, ismétlem T-oldalakat nyertek a csapatok. A hosszabbításban a meccsbe hatalmas hátrányból visszatérő NIP került ki győztesen végül 19:17-re, de egy ennyire szoros eredmény a heroikus teljesítmények ellenére sem valami meggyőző egy top 10-es csapattól.

MENETREND

A mai és holnapi napon egy-egy Bo3 elődöntő lesz az egyenesági-kieséses rendszerű EU Showdownon, majd vasárnap este a döntővel zárul a torna, amelynek győztese kijut a Spring Finalre.

04.29.
16:30 - Heroic vs ENCE

04.30.
16:30 - Astralis vs NIP

05.01.
19:30 - Döntő

KÖZVETÍTÉS

A BLAST Premier Spring Showdownt az Esport1TV kínálatában élőben, magyar nyelven követhetitek Twitchen. Semmiképp se maradjatok le róla!

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A MAI MÉRKŐZÉST?

  • 50 %
  • 50 %