Átalakul a kölni és katowicei selejtezők rendszere 2023-tól

Átalakul a kölni és katowicei selejtezők rendszere 2023-tól

A jövőben kisebb tornák szervezői is bekerülhetnek a Pro Tourba, a győztesek pedig nagyon értékes helyekhez juthatnak.

Változik az ESL Pro Tour Championship eseményeihez vezető selejtező folyamat – jelentette be a rendezvényszervező. A változások az IEM Katowice és Köln CS:GO versenyeket érintik 2023-tól, ami azt jelenti, hogy az eddigi rendszerben az idei kölni torna lesz az utolsó. A döntés értelmében leegyszerűsödnek a meghívások, így már nem az EPT-pontok, hanem az ESL World Ranking és kiemelt versenyek alapján juthatnak ki a csapatok – hasonlóan a BLAST World Finalhöz.

A legnagyobb változás azonban a társult események programja, ami lehetővé teszi más rendezvényszervezőknek, hogy beszámítsanak a Pro Tourba. Ez jelentős vonzerővel bírhat akár a top csapatok körében is. Bár csak a Play-In részre lehet innen eljutni és egy évben három ilyen lehet. A helyek felosztása a következő szerint alakul majd:

Forrás: ESL

Mint látható, az ESL World Ranking regionális meghívásai, valamint a már említett társult események győztesei mellett automatikus csoportkörös meghívást kap az előző Katowice/Köln győztese, de az előző Major bajnoka is. Amennyiben több versenyt is megnyert a listáról egy csapat, úgy ESL World Ranking slottá változik egy kivételével a többi helyük. Az idei eseményekben nem lesz változás, tehát senki sem fogja elveszíteni a helyét például az IEM Dallason. Viszont az ilyen jellegű tornákon mutatott teljesítmény mostantól sokkal egyértelműbb utat jelent Katowicébe vagy Kölnbe.

Borítókép: ESL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!