K&H MNEB VALORANT: Parázs küzdelem után végül az iPon Esport nyerte a tavaszi versenyt

K&H MNEB VALORANT: Parázs küzdelem után végül az iPon Esport nyerte a tavaszi versenyt

A bronzmérkőzés „csonkára" sikerült, ezt viszont a döntő szó szerint és átvitt értelemben is pótolta.

2022. április 28-án került megrendezésre a Magyar Nemzeti VALORANT Kupa powered by K&H tavaszi versenyén a döntő, illetve a bronzmérkőzés is. Végéhez ért a négynapos küzdelemsorozat, ahol a bronzmeccsen a LvL Up Esport és a Honvéd Esport, míg a döntőben az iPon Esport és a Rapid Ninjas feszült egymásnak.

Bronzmérkőzés

A 3. helyért vívott helyosztón a LvL Up Esport és a Honvéd Esport küzdött meg a bronzéremért. Ascenten magabiztos teljesítményt láthattunk a Honvédtől – a LvL Up pályaválasztásán –, a végeredmény pedig egy igen magabiztos 13-3 lett. Ez volt viszont az utolsó pálya is, amit képernyőn figyelemmel követhettünk, a LvL Up Esport ugyanis feladta a 2. pályát, így végül összessítésben 2-0 lett a bronzmérkőzés a Honvéd Esportnak.

Végeredmény

Honvéd Esport 2 - 0 LvL Up Esport (13-3 (10-2), 13-0 (játék nélkül))

Döntő

Kis túlzással az iPon Esport és a Honvéd úgy döntött, hogy „lejátsszák" az elmaradt pályát a bronzmérkőzésről, ugyanis az első pálya maratoni hosszúságú ráadást hozott. Pedig a félidőben még magabiztosan vezetett az iPon Esport, de hosszabbításra mentette a Rapid Ninjas, ott viszont végül az iPon örülhetett 20-18-ra, a Rapid Ninjas pályaválasztásán.

A második pályán Ascenten az elején is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Rapid Ninjas viszont elhúzott, és magabiztosan vezetett, mapponthoz is jutott. A végén azonban elképesztő hátrányból, 12-5-ről kezdett meg felzárkózni az iPon, zsinórban több kört is tudtak nyerni, de nagy volt a hátrány: 13-9 lett a vége a Rapid Ninjas-nak, jöhetett Haven!

Havenön, a döntő pályán ugyanott folytatta a Rapid Ninjas, ahol abbahagyta az előzőn, a kritikus pillanatokban rendre ők tudtak higgadtabbak maradni, így vezettek a félidőben. 4-9-ről viszont nemcsak fel tudott zárkózni az iPon Esport, de előbb egyenlített, majd fordított is. Ezt követően ismét fej-fej mellett álltak a csapatok, 12-11-nél az iPon Esport meccspontjánál hárítani tudta azt a Rapid Ninjas, jöhetett a hosszabbítás. Nem is volt elég egy ráadás, rögtön hármat játszottak, ahol két meccspontot hárítva végül az iPon Esport tudott nyerni, így ők végeztek a tavaszi verseny 1. helyén.

Végeredmény

iPon Esport 2 - 1 Rapid Ninjas (20-18 (9-3, 12-12), 9-13 (4-8), 16-14 (4-8, 12-12))

Magyar Nemzeti VALORANT Kupa powered by K&H tavaszi versenyének végeredménye

  • Bajnok: iPon Esport
  • Ezüstérmes: Rapid Ninjas
  • Bronzérmes: Honvéd Esport
  • 4. helyezett: LvL Up Esport
  • 5-8. helyezettek:
    • Békéscsabai E-sport Egyesület
    • Team Plague
    • WiLD MultiGaming
    • Illés Akadémia Spirit

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!