BLAST Showdown: Madenre nem volt ellenszer tegnap este

BLAST Showdown: Madenre nem volt ellenszer tegnap este

Az ENCE legyőzte Dánia legjobbját a BLAST Premier Spring Showdown elődöntőjében. Ma az Astralis és a NIP harcol a másik döntős helyért.

Az ENCE 2-1-re megverte a Heroicot tegnap este, ezzel továbbjutottak a BLAST Premier Spring Showdown európai döntőjébe, míg a dánok kiestek a tavaszi szezonból. Észak-Amerikában a brazilokról szólt (és fog is szólni mostantól) a Showdown: az MIBR simán megverte a Complexityt (Dust2 16:9, Inferno 16:10), a paiN pedig egy nagyon szoros meccsen kerekedett felül a Liquiden (Vertigo 16:9, Ancient 13:16, Overpass 19:17). A BLAST Showdown mai mérkőzésén fény derül Európa másik döntősére, akik tehát az ENCE ellen küzdhetnek a Lisszabonban kiadó helyért.

Az ENCE és a Heroic találkozója Ancientön indult, ezt az ENCE választotta. Ennek ellenére a Heroic kezdett jobban, a CT-oldalon pisztolykört és még további hármat hoztak zsinórban, mire Snappiék felkerültek az eredményjelzőre, nem is akárhogyan: Maden megkezdte ámokfutását a szerveren és egyhamar 6:4 lett az állás. A félidő végéig a csapatok valamelyest kiegyenlítették egymást, hol itt, hol ott kötöttek ki a körök, de ez egyértelműen a T-oldalon játszó ENCE-nek kedvezett, akik végül 8 T-kört szedtek össze. A fordulás után nem is volt kérdéses, hogy nyer-e az ENCE vagy sem, csupán azt nem lehetett tudni, hogy mikor. A válasz viszont olyan gyorsan érkezett, mint az egy jó Ancient CT-oldalon elvárható, így 16:9-re hozta el az ENCE a pályát.

Overpasson az ENCE folytatta, amit elkezdett Ancientön, sima 3:0-ás előnyt hoztak össze a pisztolykör után. A Heroic az első fegyveres kört győzelemre tudta fordítani, de ezután újabb hármat hoztak el a védők, így öt körre nőt a két csapat közti különbség, ami a félidő végén is megmaradt, 10:5 az ENCE javára. A második félidő stavn és refrezh párosáról szólt már, akiknek a hátán a Heroic képes volt megfordítani az állást 14:10-re. Az első sikeres támadások csak ezután érkeztek meg az ENCE-től, de már késő volt, hamarosan 16:13-ra lezárták a dánok a pályát.

A Heroic újjáépült önbizalma miatt szoros Mirage-ra számíthattunk, de a valóság nem is lehetett volna ennél másabb. Az ENCE az első körtől kezdve dominálta a pályát CT-oldalon, 13:2-ig mentek el az első félidőben úgy, hogy mindenki remekül játszott a csapatból egyénileg is. Hades és Maden azonban messze kiemelkedtek még közülük is – a montenegrói a három pályán 75/52 K/D-t és 1.45 ratinget hozott össze. A Heroicnak tehát egy nagyon magabiztos és felkészült ENCE ellen kellett volna összehozni egy komoly comebacket a második félidőben, de erre nem került sor: a dánok ugyan megnyerték a pisztolykört, az anti-ecokban már csak hatástalanítással sikerült ugyanez, a fegyveres körökben pedig egyáltalán nem. A végeredmény 16:5 Mirage-on, 2-1 a szériában az ENCE javára, akik vasárnap este az Astralis vagy a NIP ellen játszanak majd a Showdown döntőjében.

MENETREND

A mai napon még egy Bo3 elődöntő lesz az egyenesági-kieséses rendszerű EU Showdownon, majd vasárnap este a döntővel zárul a torna, amelynek győztese kijut a Spring Finalre.

04.30.
16:30 - Astralis vs NIP

05.01.
19:30 - Döntő

KÖZVETÍTÉS

A BLAST Premier Spring Showdownt az Esport1TV kínálatában élőben, magyar nyelven követhetitek Twitchen. Semmiképp se maradjatok le róla!

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!