BLAST Showdown: Meggyőző Astralis ellen kaptak ki a nindzsák

BLAST Showdown: Meggyőző Astralis ellen kaptak ki a nindzsák

Európában Astralis vs ENCE, Észak-Amerikában FURIA vs paiN döntő lesz ma este a Spring Finalre jutásért.

Az Astralis meggyőző 2-0-s szériagyőzelmet aratott a NIP felett tegnap este az európai BLAST Premier Spring Showdown második elődöntőjében. Észak-Amerikában a FURIA 2-0-ra nyert a GODSENT ellen (Overpass 16:7, Nuke 16:11), tehát jött a papírforma, de a paiN–MIBR találkozón nagy meglepetés született, amikor a paiN 2-0-ra (Vertigo 16:10, Dust2 16:9) megverte a Majorre is lejutó honfitársakat.

A NIP–Astralis elődöntő Nuke-on indult, ahol a korai körökben igen szoros küzdelem alakult ki, de 3:3-nál a T-oldalon játszó dánok tudtak gazdaságot építeni. A svédek még veszélyesek maradtak ekkor is, hampusék majdnem megnyertek egy full eco kört, amit csak blameF ace clutchja tudott megakadályozni. A félidőt végül az Astralis nyerte meg 8:7-re, ami egyrészt kényelmes, másrészt lehetőséget adott nekik egy gyors győzelemre a fordulás után: egészen 15:8-ig meneteltek innen és Brollan minden próbálkozása ellenére is elhozták a pályát 16:11-re.

Mirage-on jöhetett volna a visszavágás a svédektől, de talán az elmúlt egy év legdominánsabb dán teljesítményét láthattuk ehelyett. 5:0-ra vezetett az Astralis, amikor a NIP az első körét összehozta, de ekkor még nem tudhatták, hogy többet már nem fognak. BlameF ismét remekül játszott, ahogyan Farlig is – a kettejük munkájának köszönhetően nagyon hamar elérkezett a 14:1. A nagyon rövid T-oldalon pisztolykör és anti-force kör maradt hátra csak az Astralis győzelméig, ezt is hibátlanul hozták a dánok, így 16:1-re nyertek Mirage-on, 2-0-ra a szériában.

MENETREND

A mai napon eldől az egyenesági-kieséses rendszerű EU Showdownon, hogy az Astralis vagy az ENCE jut ki a lisszaboni Spring Finalre.

05.01.
19:30 - Döntő

KÖZVETÍTÉS

A BLAST Premier Spring Showdownt az Esport1TV kínálatában élőben, magyar nyelven követhetitek Twitchen. Semmiképp se maradjatok le róla!

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A MAI MÉRKŐZÉST?

  • 50 %
  • 50 %