Pletyka: A 2K Games egy, a Rocket League-re hasonlító játékon dolgozik

Pletyka: A 2K Games egy, a Rocket League-re hasonlító játékon dolgozik

Kiszivárgott infók alapján már meg is kezdte a munkát a 2K Games.

2015 júliusában jelent meg a Psyonix népszerű játéka, a Rocket League, amely gyakorlatilag műfajteremtő játék is volt. Az autóversenyzés és a labdarúgás sajátos ötvözete hamar nagy népszerűségnek örvendett, közel 7 évvel a megjelenés után pedig az ismertsége a mai napig is csak nő.

m1g

A játék egyik „problémája", hogy szoros értelemben vett konkurenciája nincs. Más e-sport játékok esetében tudunk rá példát mondani, viszont nincs még egy olyan videójáték, amely tematikájában és népszerűségében is egyaránt fel tudott érni az RL-hez. Ez azonban lehetséges, hogy a közeljövőben megváltozik, Tom Henderson ugyanis kiszivárgott információkra alapozva azt állítja, hogy a 2K Games készen áll arra, hogy rivalizáljon a Rocket League-gel és Gravity Goal címen hasonló játékélményt kínálna a játékosoknak. A Gravity Goal egyaránt 1v1, 2v2 és 3v3 játékmódokban kínálna kikapcsolódási lehetőséget, valamint a feladat ugyanaz lenne: járművekkel a labdát az ellenfél kapujába juttatva gólt szerezni.

Habár elsőre ez így igazából egy másolatnak is tűnik, lennének viszont alap szinten is eltérések a Gravity Goal-ban. Ugyanis nem autókat irányítanának a játékosok, hanem motorkerékpárokat, emellett különböző lemezekkel tudnánk sérülést okozni mások motorjában. A Rocket League legtöbb pályája pedig miközben olyan benyomást kelt, mintha a valódi világ valamely pontján játszódna, a Gravity Goal inkább a jövőbe kalauzolná a játékokat. Az értesülések szerint ráadásul ez a játék azon 93 valamelyike lenne, amelyiket a Take-Two kiadna a következő 5 éven belül.

Kíváncsian várjuk, hogy pontosan mit is fog tudni nyújtani a játék – feltéve, hogy megjelenik –, a Rocket League kapcsán ugyanis néha olyan érzése van a játék közösségének, mintha a fejlesztőgárda, a Psyonix kicsit belekényelmesedett volna abba, hogy műfajt tekintve nincs riválisa. Hosszú ideje sajnos jellemző a játékra, hogy nemcsak ritkán érkezik érdemi új tartalom, de ha ez meg is történik, akkor más ponton válik rendkívül bugossá a játék, a szerverek állapotára pedig lasan évek óta panaszkodik a közösség. Ha viszont a Gravity Goal által riválist kapna a játék, úgy azzal a közösség is sokat nyerhet, a Psyonix ugyanis (értelemszerűen) nem szeretné elveszteni azt a sok játékost, akik a mai napig bizalmat szavaznak az autósfocinak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted lehet sikere a 2K Games játékának, a Gravity Goalnak?