BLAST Showdown: A Major után Lisszabonban is ott lesz az ENCE

BLAST Showdown: A Major után Lisszabonban is ott lesz az ENCE

Az Astralis domináns Mirage után veszítette el az irányítást a széria felett.

A NIP elleni meggyőző elődöntős szereplés után az Astralis nem tudta megismételni azt a sikert az ENCE ellen, akik végül egy 2-1-es szériagyőzelmet követően kijutottak a BLAST Premier Spring Finalre mint az európai Showdown győztesei. Észak-Amerikában pedig nagy meglepetést okozott a paiN, akik 2-0-ra (Vertigo 22:20, Inferno 16:8) megverték a sokkal erősebb FURIAt, ezzel elcsípve a másik kiadó helyet a lisszaboni döntőben.

Az EU Showdown döntője vasárnap este Mirage-on indult, az ENCE választásán. Jobb startot azonban nem Snappiék, hanem gla1vék fogtak, ugyanis pisztolykört, anti ecot és plant utáni korai vásárlás elleni kört is hoztak a CT-oldalon. Az ENCE első köre egy kisebb vásárlással lett meg, ebből pedig további kettőt varázsoltak még a jobb gazdaság miatt. 3:3-as állásról úgy tűnt kiélezett csata várható a két csapat között a pályán, de ennél nagyobbat nem is tévedhettünk volna talán: az Astralis zsinórban 13 kört hozott innen és 16:3-ra megnyerte a pályát blameF remek játékának köszönhetően.

Ancient következett, egy logikus választás az Astralistól, akik mostanában igen jók voltak itt. Az ENCE kezdhetett CT-oldalon és meg is mutathatták végre, hogy mire képesek, ha élni hagyják őket. 7:0-ig jutottak, mire a dánok megérkeztek az eredményjelzőre. Innentől kezdve nekik a kapaszkodásról szólt a félidő, minden egyes T-kör hatalmas előnynek számít ezen a pályán, az 5:10 pedig a megfordítandó kategória már. A folytatásban az ENCE korán megtalálta a ritmust a T-oldalon is, így egészen 14:7-ig nyújtózkodhattak, mire az Astralis is kapcsolt: négy kört hoztak össze a dánok zsinórban, mire az ENCE megszerezte a meccspontot, majd újabb kettőt találtak gla1vék, ezúttal már a hosszabbítás felé vezető úton, de ez sem volt elég, mert a 29. körben az ENCE 16:13-ra lezárta Ancientöt.

Deciderként Nuke maradt bent, ahol az Astralis szerezte meg a pisztolykört T-oldalon. Az ENCE erre reagálva megnyerte a force-kört, majd egy teljes vásárlással ledarálta a dán full ecot. Innentől kezdve a félidőben anyagi problémák nem igen voltak az ENCE-nél, egyetlen eco körük volt a 9:6-ra végződő félidőben, míg az Astralis végig nehezebb helyzetben volt ebből a szempontból. A gazdaság mellett Snappi és hades is fontos volt a félidőben, 1v1 clutchokat hoztak az ENCE-nek. A térfélcsere után az Astralis megnyerte ötödik pisztolykörét is három pálya alatt és ezúttal nem kaptak ki erősebb pisztolyok ellen sem az anti-force-ban, így 9:9-nél egyenlítettek. Ezután a dánok még a vezetést is megízlelhették 10:9-nél, de nem sokáig, mert az ENCE visszavágott a fegyveres köreiben támadóként, hogy aztán lassan, de biztosan megnyerjék a pályát és a meccset is 16:12-es állásnál 2-1-re.

A lisszaboni BLAST Spring Final június 15-19. között lesz az Altice Arenaban, a résztvevő csapatok végleges listája pedig a következő: FaZe, NAVI, G2, Vitality, BIG, OG, ENCE és paiN. A tavaszi döntőt természetesen magyar nyelven, élőben közvetíti az Esport1TV.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!