Visszavágott a MOUZ, ott lesznek torzsiék Dallasban!

Visszavágott a MOUZ, ott lesznek torzsiék Dallasban!

A MOUZ és az Entropiq szerezték meg a továbbjutást érő helyeket tegnap az IEM Dallas európai zárt selejtezőjén, tehát torzsiék is utazhatnak május végén az amerikai LAN-ra.

A MOUZ kedden kikapott az IEM Dallas európai zárt selejtezőjének felső ági elődöntőjében a BIG-től 2-1-re (Nuke 9:16, Overpass 16:14, Vertigo 7:16), ezért az alsó ágról kellett elérniük a továbbjutást. Az első akadály az EC Kyiv volt, aki korábban kiejtette a fnaticot is, de ezt egészen könnyen vették (Vertigo 16:11, Inferno 16:13). Szerdán a Copenhagen Flames következett, őket szabályosan dominálta a MOUZ (Mirage 16:13, Vertigo 16:10), így elérkeztek a továbbjutás küszöbére, ahol a felső ági döntő vesztesére vártak.

A felső ági döntőben az Entropiq és a BIG csaptak össze. A hárompályás viadalból végül az oroszok kerültek ki győztesen (Ancient 16:12, Mirage 14:16, Nuke 16:9). Azonban az Entropiq sikerét beárnyékolja, hogy egyelőre bizonytalan a helyzetük vízum szempontjából: az orosz-ukrán háború miatt nincs garancia arra, hogy beengedik őket az Egyesült Államokba. Ha nem utazhatnak el nickelbackék, akkor egy másik csapat kaphat lehetőséget az utolsó pillanatban, vélhetően Amerikából, mert úgy egyszerűbb pótolni őket rövid idő alatt.

Az Entropiq győzelmének köszönhetően a selejtező utolsó mérkőzése egy visszavágó lett a MOUZ és a BIG között. A két csapat ezúttal is szoros mérkőzést játszott, de most torzsiék nyertek, ráadásul két pálya alatt. Ancientön 6 T-kör után kényelmes helyzetben volt a MOUZ, ezt pedig kamatoztatták is a fordulás után, amikor 12:6-os hátrányt követően a következő 11 körből 10-et elhoztak a győzelemért, 16:13. Vertigon a CT-oldalakon domináltak a felek mindkét félidőben, így hosszabbítás döntött az eredményről. Itt nagyon jól jött a MOUZnak, hogy T-oldalon folytathatták, mert volt idejük alkalmazkodni az ellenfélhez és 3 körből 2 az övéké lett. A térfélcsere után átemelték az első félidős játékuk legjobb elemeit a győzelemhez, ami 19:17-nél következett be. A magyar AWP-s kitűnő formában játszott tegnap, 59 fragjéből 40-et a távcsöves fegyverrel szerzett, ace clutchot is hozott (itt az első fele, itt pedig a második). Frozen pedig a rifle-játékával emelkedett ki entryk és jelentős körönkénti sebzés formájában.

Az IEM Dallas résztvevőinek listája

FaZe
Heroic
NAVI
G2
Cloud9
NIP
ENCE
FURIA
Astralis
MOUZ
Vitality
Complexity
Liquid
Imperial
Entropiq
Looking For Org

Az IEM Dallas május 30-tól június 5-ig tart, a 16 résztvevő csapat pedig 250 000 dolláros összdíjazásért játszhat a PGL Major Antwerpen utáni első tier 1 LAN-on. A versenyt természetesen élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!