Nem okoztak fejfájást a spanyolok torzsiéknak

Magabiztos MOUZ-győzelem a Movistar Riders ellen, a fnatic már ki is esett az IEM Dallas európai selejtezőjéről.

Magabiztos 2-0-s győzelmet aratott a MOUZ a Movistar Riders ellen tegnap délután az IEM Dallas európai zárt selejtezőjén. Torzsiék ezért a felső ágon folytathatják a küzdelmet az amerikai LAN-ért, mai ellenfelük a BIG lesz.

A MOUZ Ancientöt, a Movistar Riders Infernot választotta a küzdelem helyszínéül, Vertigo pedig deciderként maradt benn a vétó végén. Ancientön igen erős, 7:8-as T-oldalt hoztak torzsiék, innentől már csak az volt a kérdés, hogy tud-e hasonlót a spanyol csapat is. Nagyon hamar kiderült, hogy nem, mert ugyan több támadásuk plantig jutott, nem igen tudták megvédeni a bombát a visszafoglalni igyekező CT-k hadától. Végül 16:11-re nyerte a saját választását a MOUZ.

Infernon is otthon érezték magukat az egerek, mert ugyan az első három kört elveszítették, a fegyveres körökben elemükben voltak a CT-oldalon. Dav1g és DeathZz is clutchokkal szerzett meg csapatuknak az öt megnyert támadókörükből hármat. A 10:5-ös CT-oldali fölényt a MOUZ könnyedén alakította győzelemmé támadóként: pisztolykör, anti-eco és -force körök után a fegyveres körökben is jól mozgott a csapat. 15:5-nél engedték át az első kört a félidő során, amit a stabil gazdaságuk miatt könnyedén meg is bosszúltak a következőben. Így Infernon 16:6-tal, összesítésben 2-0-val nyerte a MOUZ a szériát.

A kvalifikáció első napjának további eredményei:

Felső ágon
CPH Flames 2-1 EC Kyiv
Entropiq 2-0 fnatic
Apeks 0-2 BIG
CPH Flames 1-2 Entropiq

Alsó ágon
EC Kyiv 2-1 fnatic (fnatic kiesett)

Magyar közvetítés

A mai közvetítésen továbbra is a MOUZ van a fókuszban, az eredményektől függően egy vagy két meccset is játszhatnak ma. Ha délután Bo3-ban legyőzik az újra gob b-val dolgozó BIG-et, akkor holnapig pihenhetnek, mert a felső ági döntőbe jutnak. Ha ez nem sikerülne, akkor sincs még nagy baj, hiszen az alsó ágról még eljuthatnak Dallasig – ehhez először este kell egy győzelem az EC Kyiv ellen.

05.03. - kedd
14:30 - MOUZ vs BIG
19:00 - ha a MOUZ alsó ágra kerülne

05.04. - szerda
TBD - MOUZ-meccsek, ha továbbjutnak kedden

Az IEM Dallas európai selejtezőjét az Esport1TV kínálatában élőben, magyar nyelven követhetitek Twitchen. Semmiképp se maradjatok le róla!

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI JUT A MOUZ DALLASBA?

  • 56 %
  • 44 %