K&H MNEB R6S S4: Elszakadt az élmezőny, de 2 csapatnak még lehet esélye a playoffra

Túl a K&H MNEB R6S 2022-es szezonjának felén létrejött egy komolyabb szakadék a a felső- és az alsóház között, miután sem a Nice Gaming, sem a WiLD nem tudott közelebb kerülni a negyedik helyezetthez, így pokoli nehéz dolga lesz bármelyik együttesnek, hogy megbontsa a legjobb négy mezőnyét.

Három együttesnek pedig biztos már a részvétele az egyenes kieséses szakaszban, az újabb rangadót nyerő Illés Akadémia Spirit alighanem megnyerheti az alapszakaszt is, de a WnP és a KmK is ott van mögöttük egy ponttal lemaradva. Aztán egy nagyobb hézagot követően jön a Békécsabai E-sport Egyesület, tőlük pedig szintén jócskán lemaradva figyeli az eseményeket a Nice Gaming és a WiLD párosa. Van egy csapat viszont, aki csak eddig bírta a nyomást és a küzdelmek viszontagságait, a Toxic Babes ugyanis már nem tud kiállni a hátralévő fordulókra, a kizárásukat követően így kiderült az is, hogy ők az egyik kiesői a negyedik szezonnak.

Nem hozott szerencsét a WiLD-nak a péntek 13, mivel csúnya vereséget szenvedtek a KmK-tól, ugyanis egyetlen kört sem tudtak hozni ellenük. A Tensei Esports Club is megkezdte a felzárkózást és a negyedik helyezettel szemben sikerült fontos győzelmet aratniuk, ez pedig azt jelenti, hogy sem a WiLD, sem a Nice Gaming nem ülhet a babérjain, a másik kieső kiléte tehát még teljesen nyílt emiatt. A nap abszolút rangadója az első két helyezett összecsapása volt, a WnP ráadásul elég jól kezdett az IAS ellen. Támadóként mindkét félnek jobban ment Oregonon. A WnP-nek sikerült meglépnie a 3:0-ára az első félidőben, de maradéktalanul nem örülhettek, mert az IAS egyenlíteni tudott, aztán meg is fordították az állást 5:4-re, de hiába tűnt úgy, hogy innentől kezdve ők vannak nyeregben, mégis hosszabbításra került sor. Az utolsó kör fennmaradó 30 másodpercében egy ádáz 3v3 végén villámgyorsan sikerült ledarálnia az IAS támadóinak a megmaradt védőket és ezzel újabb sikert könyvelhettek el.

A kilencedik forduló eredményei:

A következő napon egy előrehozott mérkőzés keretein belül játszhatott egymás ellen a WiLD és a Tensei ötöse. A vadaknak sikerült javítaniuk, de egyelőre még mindig messzebb van számukra a rájátszás, pedig eddig ez a csapat az elmúlt 3 évben mindig bejutott a következő szakaszba. Nem indult könnyen, de 2:2 után belelendültek és zsinórban nyerték a köröket és végül a meccset is. Szegény Tenseire most rájárt a rúd, mert utána nem sokkal a Nice Gaming is igen motiváltan lépett pályára ellenük, annyi különbséggel, hogy itt most valamivel tovább állták a sarat. Egészen 5:5-ig fej-fej mellett haladt a két csapat és felváltva lőtték maguknak a köröket. Viszont ezután az N6 védelme megszilárdult és sorra hatástalanítani tudták a TEC próbálkozásait és megszerezték a 3 pontot. A KmK közben ott folytatta, ahol az elmúlt hetekben abbahagyták és úgy tűnik már nem izgatja őket a hosszabbítás, szombaton a másik nagy ellenlábasukat is elgáncsolták, mindössze három kört tudott hozni velük szemben az IAS, bár az egyik esetében w1oza majdnem megoldotta az 1v3-at. Végül azért csak be tudták fejezni 6:3 után a meccset.

A tizedik forduló eredményei:

A pontozást illetően szintén változott az elmúlt évekhez képest a rendszer, döntetlen ugyanis már nincs, a rendes játékidőben szerzett győzelem 3, a hosszabbítás utáni 2-t, míg a hosszabbításbeli vereség 1 pontot ér. Két forduló után egyébként már nincs százszázalékos együttes és a WnP meglepő szerelése egészen a második helyig repítette a csapatot, így jelentősen átalakult az egy héttel ezelőttihez képest a tabella.

A tabella tíz fordulót követően:

  1. Illés Akadémia Spirit 9 meccs 24pont
  2. WnP Esport 11m | 23p
  3. KMK 10m | 23p
  4. Békéscsabai E-sport Egyesület 10m | 18p
  5. Nice Gaming 9m | 13p
  6. WiLD MultiGaming 9m | 12p
  7. Tensei Esports Club 10m | 10p
  8. Toxic Babes 14m | 0p

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!