18

Elmúltál már 18 éves?


/
A videójátékokat okolják a buffalói lövöldöző ámokfutásáért

A videójátékokat okolják a buffalói lövöldöző ámokfutásáért

Ismét a videójátékok felelősségét firtatták a szakértők.

Óriási tragédia történt május 14-én az Amerikai Egyesült Államokban, Buffalóban, ahol egy 18 éves fiatal lövöldözni kezdett egy szupermarketben. A mészárlásban 10 ember meghalt, hárman pedig megsebesültek. A rendőrség az elkövetőt annak öngyilkossági kísérlete előtt letartóztatta, aki tettére hetekkel korábban felkészült, a lövöldözést pedig még a Twitchen is

Az esetről beszélgettek a Fox News tévécsatorna egyik adásában szakértők. Az egyik pedig a videójátékokat is szóba hozta, amire már csak azért is lehetett számítani, mert az ámokfutást (még ha percekig is) az elsősorban a videójátékok közvetítéséről ismert Twitchen is lehetett követni. A szakértő attekintetben hozta elő a videójátékokat, mert azok egyre realisztikusabbak és erőszakosabbak lettek az utóbbi években.

A videó alatti kommentek között sokan nem értettek egyet a műsorban elhangzottak között. A legtöbb azt hozta fel, hogy ugyanezen játékokkal nem csak az USA-ban játszanak, mégis csak az észak-amerikai országban történik ennyi mészárlás, míg mások szerint az okokat szimplán abban kell keresni, hogy sok olyan fényképet is lehet találni interneten, ahol még a kisgyerekek kezében is lehet látni akár nagyobb kaliberű fegyvert is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te mit gondolsz az esetről?