A futball vb-hez hasonló fesztivált tervez az önkormányzat a Rio Majorre

A futball vb-hez hasonló fesztivált tervez az önkormányzat a Rio Majorre

Helyi lapok szerint nem csak a 15 ezer fős aréna, de ingyenesen látogatható városi meccsnézős fesztivál is lesz a Rio Majorön a helyi önkormányzat szervezésében.

Ősszel érkezik az IEM Rio Major, Brazília és Dél-Amerika első Valve által is szponzorált nemzetközi CS:GO versenye. Október 31. és november 13. között, két héten át játszanak majd az örök dicsőségért a csapatok – az utolsó négy napon ráadásul közönség előtt. Az eseménynek a 15 ezer férőhelyes Jeunesse Arena ad otthont, ami jelentősen kisebb például az antwerpeni Sportpaleisnél, ezért több brazil rajongó is kérdőre vonta a választást. Jó hír azonban nekik, hogy a rioi önkormányzat a futballvilágbajnoksághoz hasonló rajongói fesztivált tervez az aréna körül helyi lapok szerint, ahol ingyen, tömegesen követhető lesznek a meccsek.

Az IEM Rio Major egyébként több brazíliai eseménnyel is egyszerre lesz: a Forma–1 ezen a hétvégén tartja a brazil nagydíjat, a brazil futball liga a döntőkörét, valamint ekkor lesz a magyarországi érettséginek megfelelő helyi vizsga is a középiskolásoknak. Ezek sok érdeklődőt elterelhetnek a Majorről, de Ulrich Schulze, az ESL termékekért felelős szenior alelnöke szerint a dátumok már régen eldőltek, nem tudnak változtatni rajtuk. Ami viszont vonzó lehet a helyi közönségnek, hogy az ESL az arénában angol helyett brazil kommentárt fog adni élőben.

Az IEM Rio Major sorban a 18. Valve által szponzorált CS:GO verseny lesz, melynek egymillió dolláros összdíjazása mellett vonzó tulajdonsága, hogy az Intel Grand Slambe is beszámít. A Majorön ezúttal is 24 csapat vehet részt, akik az IEM Road to Rio RMR-okról juthatnak ki Brazíliába. A jegyértékesítés ma este indul, de aki inkább otthonról követné az eseményeket, annak sem kell búslakodnia, hiszen az Esport1TV magyarul fogja közvetíteni a Rio Majort.

Borítókép: FIFA

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!