Ősszel megvalósul Dél-Amerika első Majore, irány Rio!

Ősszel megvalósul Dél-Amerika első Majore, irány Rio!

2020-ban a pandémia eltörölte az első brazil CS:GO Majort, de az ESL és a Valve leporolta a terveket, ezért novemberben Rio lesz két hétre a Counter-Strike fővárosa.

Nem az IEM Rio Major volt a legjobban őrzött titok a világon, de az ESL végre hivatalosan is leleplezte Dél-Amerika várva várt első Major bajnokságát. A hivatalos nevén Intel® Extreme Masters Rio CS:GO Major Championship a brazíliai Rio de Janeiroban lesz ősszel, október 31. és november 13. között – az utolsó négy napon a rájátszással a Jeunesse Arenaban. Az összdíjazás ezúttal is egymillió dollár, de ESL-eseményként beszámít majd az Intel Grand Slambe a bajnoki cím.

Szokás szerint 24 csapat vehet részt a Majorön, akik Antwerpenhez hasonlóan Regional Major Ranking (RMR) versenyekről kerülnek ki. Ezeket összefoglalóan IEM Road to Rio néven kell keresni majd az év folyamán. Innen 8 csapat a Legends Stage-re jut, a maradék 16 pedig a Challengers Stage-re – ezek ismét svájci rendszerű csoportok lesznek. A Legends Stage legjobb nyolcasa juthat tovább az egyenesági-kieséses rendszerű Champions Stage-re, aminek a végén megkoronázzák a bajnokot, aki az örök dicsőség mellett félmillió dollárral lesz gazdagabb.

A jegyértékesítés május 25-én 19:00-kor (CEST) indul. A negyeddöntőkre 90 brazil realról (kb. 6-7 ezer HUF) indulnak a korai napijegyek, a legdrágább Lounge-jegyek pedig 1 999 brazil realba (148 ezer HUF) kerülnek majd. További információk a jegytípusokról és az árakról ezen a linken keresztül érhetőek el. Annyit még hozzátesz az ESL, hogy akik 2020-ban vettek jegyet valamelyik versenyükre – ami akkor a pandémia miatt elmaradt – és azóta még nem váltották őket vissza, akkor az ugyanazokon a napokon (csütörtöki hely csütörtökön és így tovább) használható lesz Rioban is.

Közvetítés

Az IEM Rio Majort magyar nyelven, élőben, exkluzívan az ESL hazai közvetítési partnere, az Esport1TV hozza el Nektek ősszel. Tartsatok velünk és a világ legjobb csapataival Rioba, október 31. és november 13. között!

Borítókép: ESL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!