K&H MNEB HPCL S12:  Egy-két csapat rendesen felforgathatja az élmezőnyt

K&H MNEB HPCL S12: Egy-két csapat rendesen felforgathatja az élmezőnyt

Az élmezőnyből három együttes is megmutatja magát és bár a TrollFoci több ponttal vezet, de most dőlhet el képesek-e bajnokhoz méltó módon küzdeni.

Az előző játéknap fordulatokban gazdagra sikeredett, az élmezőnyből három együttes is csak úgy szórta a pontokat, ezáltal a TrollFoci köszönte szépen a lehetőséget és két rangadót nyerve némi lépéselőnyre tudott szert tenni. Mégis azt lehet mondani, hogy a neheze csak most kezdődik számukra, hiszen meg kellene tartani a vezetést, de nem lesz egyszerű, mert több ízben omlott már össze a TrollFoci gépezete is a nagyobb teher alatt. Ráadásul az egyik ellenfelük a hétvégén az MTK lesz, akik például a Honvédet már két ízben is megtréfálta és alighanem most is erre törekednek majd a kék-fehérek a listavezetővel szemben.

A folytatásban aztán a Honvédet is meg lehet tekinteni, akik a felzárkózás jegyében szintén egy nehéz találkozóra készülhetnek. A DVTK az előbb említett jelenlegi első helyezett TrollFocit trollkodta meg, mikor pontot lopott tőlük, de a Puskással szemben is képesek voltak már erre a diósgyőriek. A Honvédnak viszont nincs más lehetősége, csak a 3 pont elfogadható, viszont az áprilisi derbijüket pont a DVTK nyerte meg, tehát jelenleg elég kiszámíthatatlan ez a párosítás.

Aztán a Veszprém is képernyőre kerül és lesz is mit javítaniuk, a legutóbbi botladozásaiknak köszönhetően ugyanis visszaestek az ötödik helyre. Nincsenek a legjobb passzban, de ez elmondható ellenfelükre a ZTE-re is. Totál kiszámíthatatlan, hogy ki ellen képesek a legjobbjukat vagy éppen a leggyengébb formájukat hozni. Ikszeltek már a Honvéddal, épp csak legyőzték a LvL Up-ot, de a Grosicstól végül kikaptak, de a TrollFocival szemben is kitartóan ellenálltak, dacára az egygólos vereségnek. Alapvetően a veszprémiek győzelmére lehetne számítani, de mivel egy zalaegerszegi győzelem azt is jelentené, hogy felzárkózhatnának riválisukra, így háromesélyes párharcról van ismét szó.

A napot pedig az alsó-ház két együttese zárja, azonban kettejük közül a Grosics hihetetlen módon megtáltosodott, de azért még akad porszem a gépezetben. Legutóbbi öt meccsükből hármat megnyertek, ezáltal elmozdultak a kieső zónából, a LvL Up meg pont az ellenkezőjét mutatta be, négy vereség mellett csak egyetlen győzelmet arattak. Papíron tehát a Grosics az esélyesebb, de az ilyen kiélezett helyzetekre remekül fel tud készülni a LvL Up, így nem lenne meglepő egy esetleg pontszerzésük, netán diadaluk.

A K&H MNEB HPCL 12. szezonjának nyolcadik játéknapjából közvetített mérkőzések menetrendje - május 29.:

20:00 MTK Budapest eSport - TrollFoci-Hálószaggató eSport
20:30 HELL Honvéd - DVTK e-Sport
21:00 Veszprém Futsal eSport - ZTE FC eSport
21:30 LvL Up eSport vs Grosics Alapítvány

A K&H MNEB HPCL mérkőzéseit élőben lehet megtekinteni az Esport1 Facebook, illetve Youtube vagy Twitch csatornáján este 8 órától!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!