LoL: Megnyerte az MSI-t, de máris új csapatban az idéző

LoL: Megnyerte az MSI-t, de máris új csapatban az idéző

Felpörögtek az események a legnagyobb League of Legends bajnokságban.

2022. május 29-én történelmi tettet hajtott végre a Royal Never Give Up League of Legends csapata, ugyanis a kínai óriásnak sikerült harmadik alkalommal megnyernie a Mid-Season Invitational nemzetközi versenyt. A csapat kezdőötösében helyet kapott Bin, aki főleg az utolsó Bo5-ös szériában mutatta meg Zeus ellen, hogy a jó teljesítmény a legfontosabb mérkőzéseken bukkan elő nála. A friss MSI-győztes nem sokáig maradt azonban az RNG-nél, az LPL 2022-es nyári szezonját már a Bilibili Gamingnél kezdi meg. Helyére Breathe érkezett a BLG-től, vagyis tulajdonképpen egy felső ösvényest cserélt egy felső ösvényesért a két kínai szervezet.

Bin -> BLG, Breathe -> RNG

Mindenképpen érdekes döntés az RNG részéről, hogy a világbajnoki ezüstérmes, MSI-bajnokukat odaadták Breathe-ért. Bin összességében tapasztaltabb, eredményesebb, valamint azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy fiatalabb is, mint topos vetélytársa. Breathe 21 éves korára egyetlen regionális első helyezést sem gyűjtött be, így nemzetközi vizekre sem tudott evezni. Hősbázisa és játékstílusa hasonló elődjéhez, azonban a 16-4-es Gwen mérlegét kicsit elcsúfítja a 4-16-os Camille statisztikája. 

Az RNG az MSI-on abszolút dominált, a világ legerősebb keretével rendelkeztek. A profi edzői csapatnak elméletben nem jelenthet gondot beépítenie Wei, Xiaohu, GALA és Ming mellé Breathe-t, így számíthattok arra, hogy a háromszoros MSI-bajnok együttes esélyesként jut ki a Worldsre.

Breathe mellett a LoL-világ egyik legnagyobb legendája, Uzi sem maradt a Bilibili Gamingnél. A 25 éves veterán új csapatát egyelőre még nem jelentették be, azonban korábban felröppentek olyan pletykák, hogy az JD Gamingnél folytathatja karrierjét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted az RNG Breathe-tel megnyeri a nyári LPL-t?