MEV CS:GO: Fölényes Inferno után nyert az ONYX a Lenovo Legion Honvéd ellen

MEV CS:GO: Fölényes Inferno után nyert az ONYX a Lenovo Legion Honvéd ellen

Az ONYX és a Lenovo Legion Honvéd mérkőzésével folytatódott a Magyar E-sport Válogatott CS:GO válogató eseménye a budapesti PlayIT-en.

A nap második mérkőzésén az ONYX és a Lenovo Legion Honvéd játékosai csaptak össze és előbbi ötösnek sikerült a döntőbe jutnia, ahol a Békéscsabai E-sport Egyesület várja őket. Fontos megjegyezni, a döntő nyertese nem válik automatikusan a Magyar E-sport Válogatottá: a decemberben Bali szigetére utazó csapat összetételéről a HUNESZ szakmai stábja dönt a ma látottak alapján. Ami viszont biztosan jár a mai nap nyertesének, az 250 000 Forint díjazás, míg az ezüstérmesek 100 000 Forinttal gazdagabban utazhatnak haza.

ONYX vs LLH

A vétóban Inferno, Vertigo és Mirage mellett voksoltak a csapatok. Az első pályán nagyon domináns teljesítményt láthattunk az ONYX csapatától, a játékosok felszabadult, agresszív játékkal hozták össze a 16:5-ös pályagyőzelmet. Vertigon a Honvédnak sikerült magára találnia a CT-oldalon az első körökben, az ONYX zárkózni kényszerült – ez 6:6-nál sikerült, miután az ellenfél gazdasága is megtört. Az egalizált helyzetből úgy tűnt, az ONYX tud előremozdulni, de amint átvették a vezetést 7:6-nál, jött is az LLH válasza, force-kört hoztak az újabb egyenlítéshez. A félidő sorsa így az utolsó körben dőlt el egy 2v2-ben – ezt coolio próbálta egy csellel megnyerni, de nem sikerült.

A térfélcserét követően az ONYX végre tartósan is átvette a vezetést, egészen 12:8-ig mentek, mire a Honvédnak sikerült beszúrnia első körét a félidőben egy 1v1-gyel. A szorosabb körök után ez azonnal meg is állította az ONYXot gazdaságilag, eco-körre kényszerültek a következő körökben: az elsőben hatékonyak voltak, de nem sikeresek, a másodikban viszont a mentett AK-47 a javukra döntötte a kört, 13:10. Ezzel lényegében el is dőlt a pálya és a mérkőzés, ugyanis az ONYX a meccspontért elhozta az utolsó teljes vásárlós kört. Az utolsó körben a Honvéd játékosai egy lehetetlen 2v3-ban ragadtak, amit elveszítettek, tehát 16:10, illetve 2-0 az ONYX javára.

KÖZVETÍTÉS

Az eseményekről az Esport1.hu stábja a helyszínről cikkek, videók és interjúk formájában, míg az Esport1TV Twitchen élő közvetítéssel jelentkezik majd egész hétvégén. Semmiképpen se maradjatok le róla! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!