Megnyerte első LAN-ját a Heroic

Megnyerte első LAN-ját a Heroic

A Heroic és az Astralis csaptak össze szombaton a Pinnacle Championship Cup döntőjében, amelyet a svédországi Lundban rendeztek.

A dán csapatok rivalizálása már sok érdekes sztorival bővült az elmúlt egy évben, twitteres vitától majdnem tetlegességig fajult egy ponton. De afelől nem igazán volt kétség, hogy cadiaNék az erősebbek a szerveren jó ideje már. Most pedig egy újabb, ezúttal döntőben elért győzelemmel bizonyították ezt.

A döntőbe vezető út egyik csapatnak sem volt jelentős kihívás. Gla1ve már korábban elmondta, hogy ők inkább az önbizalmuk építéséért vállalták be ezt a kisebb versenyt. Alighanem ugyanez járt a heroicosok fejében is mindvégig, hiszen egy éve próbálják levakarni magukról az onliner gúnynevet. De amikor elérkezett a dán derbi ideje, azonnal nőtt a tét és ezt mindkét fél érezte.

Az előny viszont a Heroic oldalán volt, akik az előző találkozót megnyerték és azóta lassan javuló tendenciát mutatnak. Ezzel szemben gla1ve és társai nem igazán találják a helyüket a tier 1 csapatok között. A lundi döntő a sztorik és a nagy várakozás ellenére igen egyértelműre sikerült: TeSeS és cadiaN vezetésével két domináns pályán legyőzte a Heroic az Astralist (Ancient 16:9, Overpass 16:11), ezzel megszerezve az első LAN-trófeát és a 150 000 dolláros fődíjat.

Az MVP azonban nem a Heroic soraiból került ki. BlameF ugyanis egészen a döntőig olyan fenomenálisan játszott, hogy nyugodt szívvel állíthatjuk, ő cipelte oda az Astralist egyszemélyben, amivel megérdemelte karrierje első HLTV-medálját. A csoportkörben az EG.PA ellen 2,06-os HLTV ratinget hozott, a teljes eseményen az átlaga 1,41 volt, de további négy mutatóban is bőven az élen járt: körönkénti sebzéskülönbség (+31,1), 1+ frages körök aránya (58,9%), KAST (78,7%) és K-D különbség (+65).

Forrás: HLTV

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!