K&H MNEB S4 R6S: Decider pályát nem láttunk, de parádés meccseket annál inkább az elődöntőn

K&H MNEB S4 R6S: Decider pályát nem láttunk, de parádés meccseket annál inkább az elődöntőn

Két Best of 3 párosítást láthattunk tegnap az elődöntők alatt és bár decider pályára nem került sor, nem hagytak minket izgalom nélkül a csapatok.

Négy csapat vett részt az elődöntőn pénteken, két Bo3 párosítást játszottak. Az este első meccse a KMK vs. BEE volt, az alapszakasz első helyezettje a negyedik helyezett ellen, később pedig az IAS is szerverre lépett, méghozzá a WnP-csapatával szemben.

A Békéscsabai egyesület Chalet-et választotta saját pályájának, ezzel kezdődött az első párosítás. Az első néhány körben látszódott a bizonytalanság a BEE ötösén, a KMK el is húzott mellettük. A kezdeti szorongás után összeszedték magukat, sorozatban négy győztes körrel könnyedén átvették a vezetést. Nagyon úgy tűnt, hogy a BEE a saját pályáját megnyeri, szükségük is lett volna rá ugyanis várható volt, hogy a KMK a saját pályáján ennél is jobban fog játszani. Ez a győztes széria azonban nem tartott sokáig, néhány kör alatt ismét a KMK csapata került előnybe, majd a hetedik győztes kör után megnyerték az első pályát 7-5-re. 

1-0-ás vezetéssel magabiztosan vágtak neki a második pályának, Oregon-t választották. Villa lett volna a decider ha ezt az összecsapást a BEE nyeri, de már a meccs elejétől fogva várható volt, hogy a ligát vezető csapat ezt nem fogja hagyni. Sokkal lendületesebben játszottak az általuk választott pályán, nem hagyták érvényesülni az ellenfelet. Sorozatban hozták a győztes köröket, ennek ellenére a Békéscsabaiak is hősiesen küzdöttek. Végül 7-2-re nyert Oregonon a KMK, amivel el is érték a minimum két pályás győzelmet, ezzel pedig egyből a vasárnapi döntőbe jutottak. Azonban a BEE csapatának sincs oka szomorkodni, ők a mai nap bizonyíthatnak ismét a bronz meccsen, ahol a bronzéremért fognak megküzdeni. 

Ezek után következett az est második párosítása, az Illés Akadémia vs. WnP Esports. Ezen a meccsen csapott össze az alapszakasz második és harmadik helyezettje, ezért egy sokkal szorosabb, akár három pályás meccs volt kilátásban. A WnP Oregont, az IAS Bankot választotta és Club house maradt decidernek. Oregonnal kezdtek, és az IAS-nak kedvezett jobban a támadó félidő, ugyanis rögtön átvették a vezetést. Ugyan három körös előnyt halmoztak fel, ez mégsem tartott sokáig miután a WnP rögtön kiegyenlített a saját pályáján. Innentől egyre kevésbé hagyták érvényesülni az Illés csapatát, végig az előny megszerzése lebegett a szemük előtt és ezt nem hagyták kicsúszni a kezeik közül. Ennek eredményeképp 7-4-re nyertek Oregonon, és már csak egy pálya választotta el őket a döntőtől.

Másodjára Bankon játszottak, és látszódott az IAS-on, hogy mennyire döntőbe szeretnének jutni. Domináltak a saját pályájukon, sorozatban nyerték a köröket védő félidőben. Már-már lassan azt hihettük, hogy látni fogunk egy harmadik pályát is az este, a WnP keresztbe tett ezeknek a reményeknek. Amennyire lemaradtak a saját pályájukon az IAS ellen, annyira küzdöttek most, hogy megverjék őket az övéken. Az Illés nem hagyta magát, próbálták minél agresszívabban elérni a harmadik pályát de nem volt elég számukra a küzdelem, egy szoros 7-5-ös WnP győzelemmel zárták le az estét.

Ugyan csak négy pályát láthattunk, de izgalomból semmiképp sem volt hiány. Ezzel eldőlt, hogy kik jutottak be a döntőbe és kik mérkőznek meg a bronzéremért. 

A Békéscsabai E-sport Egyesület vs. Illés Akadémia Spirit meccsét szombaton, míg a KMK vs. WnP Esport döntőjét vasárnap követhetitek. Mindkét összecsapás Bo5, vagyis itt már legalább három győztes pályát kell szerezniük a csapatoknak.

Az előbbi párosítást ma 17:00-tól követhetitek a Rainbow6HU Twitch csatornáján, ahol eldől, hogy melyik csapat kerül fel a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 4. szezonjának a dobogójára.

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat lesz a K&H MNEB 4 R6S-bajnokságának bronzérmese?

  • 71 %
  • 29 %