K&H MNEB HPCL S12: 3 csapat közül ma egy bajnok lesz, és a címvédés is összejöhet

K&H MNEB HPCL S12: 3 csapat közül ma egy bajnok lesz, és a címvédés is összejöhet

Egy elhalasztott rangadót is most játszanak le, és emiatt még három együttes pályázhat az első helyre. Íme az utolsó játéknap menetrendje.

A K&H MNEB HPCL 12. szezonjának utolsó játéknapját egy kiesési rangadó nyitja meg, a Sopron és a Fertőszentmiklós párosítása viszont csak két feltétel teljesülése révén lesz releváns. Az egyik a 11. helyezett Sopron győzelme, valamint a másik mérkőzését (Grosics Alapítvány ellen) is megnyeri, a másik pedig, hogy a Fertőszentmiklós szintén elbukja a másik találkozóját. Akkor nem csak ledolgozza a hátrányban lévő gárda az öt pontot, de eggyel meg is előzi nemezisét és osztályozót játszhat a bentmaradásért.

A második közvetített összecsapás főszereplője a Honvéd és LvL Up. Előbbi abban a "szerencsés" helyzetben van, hogy ezen az estén három párharcát is le kell játszania, így 9 pontot is begyűjthet akár, ami elegendő lehet egy számukra előnyös helyzetben a bajnoki címhez. A mostani feladat nem kéne, hogy bonyolult legyen, az örökmérleg alapján az eddigi csaták során mindössze egyszer tudott csak 1 pontot szerezni  LvL Up, a másik hat esetben a piros-feketék simán győzedelmeskedtek. A kiélezett helyzet és a tudat, hogy a TrollFoci ellen is még pályára kell lépniük, felülírhatja az esélyeket. 

Ezután a címvédő Puskás is megmutatja magát, de ez az este nem tartozik majd a legegyszerűbbek közé. Először hozhatja össze egy csapat a K&H MNEB HPCL történetében, hogy egymás utáni két szezonban is bajnok aranyérmet szerez, ez pedig komoly terhet jelenthet a játékosok számára. Ráadásul a szép csendben a negyedik helyig feltörő ZTE biztosan megcélozta magának a virtuális dobogót, így nem fogják könnyen adni a pontokat. Márpedig, ha megnyugtatóan akarják lezárni a szezont Puskáséknál, akkor csak a győzelem az elfogadható eredmény, bár legutóbb csak egy 0:0-ára futotta ellenük.

A napot a TrollFoci zárja, és ismét a ZTE kerül a reflektorfénybe. A legutóbbi nyolc mérkőzésüket figyelembe véve a TrollFoci egyetlen egyszer veszített csak ebben a párharcban, 2020. áprilisában egy 4:1-es zakóba szaladtak bele, de azóta két döntetlenen kívül mindig ők diadalmaskodtak, bár az odavágón csak egy vékony 1:0-ás sikert arattak. Mivel nekik is három meccsük maradt a végére és csak egyetlen ponttal vannak lemaradva a Puskás mögött, így a saját kezükben van a sorsuk, de ez olyannyira megingathatja a TrollFoci együttesét, hogy bármelyik találkozó végzetes lehet számukra.

A tabella 10 játéknapot követően:

A K&H MNEB HPCL 12. szezonjának tizenegyedik játéknapjából közvetített mérkőzések menetrendje - június 19.:

20:00 Fertőszentmiklós eSport - SC Sopron Esport
20:30 HELL Honvéd - LvL Up eSport
21:00 Puskás Akadémia eSport - ZTE FC eSport
21:30 ZTE FC eSport - TrollFoci-Hálószaggató eSport

A K&H MNEB HPCL 12. szezonjának záró mérkőzéseit élőben lehet megtekinteni az Esport1 Facebook, illetve Youtube vagy Twitch csatornáján este 8 órától!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!