K&H MNEB S4 R6S: Gazdára talált a szezon bronzérme

K&H MNEB S4 R6S: Gazdára talált a szezon bronzérme

A szombati napon megrendezésre került a szezon bronz meccse, megvan az első érem győztese.

Egy Bo5 keretein belül a szombati napon megrendezésre került a negyedik K&H MNEB szezon R6S-bajnokságának bronzmeccse. A Békéscsabai E-sport Egyesület és az Illés Akadémia Spirit csapott össze a harmadik helyért, egyúttal a bronz éremért.

Bo5, azaz minimum három, maximum öt pályát játszanak a csapatok. Két-két pályát választhatnak, és a bannok után utoljára fennmaradó pálya a decider. A BEE Skyscrapert és Theme parkot, az IAS Club houset és Bordert választotta, Villa maradt ismét decidernek. 

Szóval Skyscaperen kezdtek a csapatok, mivel a BEE választása volt ezért az Illés védett először. Ez remek alkalmat kínált nekik az előny megszerzésére és éltek is ezzel a lehetőséggel. Ahhoz képest, hogy az ellenfél választása volt a pálya remekül a kezükbe vették a dolgokat. A BEE eleinte küszködött, de védő félidőben ők is jobban tudtak érvényesülni. Mikor már azt hittük volna, hogy egyenlítenek, közbeszólt az IAS és 7-3-ra rögtön megszerezték az első győzelmüket. Garren egyedül 12-őt lőtt a csapata számára, de számukra sajnos ez sem volt elég, így hátrányba kerültek az este.

Club house-on folytatódott a mérkőzés, ami az Illés Spirit pályájának számított. Meg is látszott rajta, alig tudtak ellünk kört hozni a Békéscsaba játékosai. Néhány kör után viszont nagyon összeszedték magukat, BEE számára jobban ment a támadó félidő mint a saját pályájukon. Sokkal szorosabb és intenzívebb a meccs, még egyenlíteni is könnyedén tudtak. Úgy tűnt, hogy egymás választott pályáin jobban játszanak a csapatok, ez okot adhatott néhányaknak arra, hogy akár egy negyedik pályát is láthatunk az este folyamán. Az IAS azonban ezt mindenképp el akarta kerülni, ugyanis 7-5-re megnyerték Clubot is, immár 2-0 az előnyük.

A harmadik, de még közel sem biztos, hogy utolsó pálya következett, azaz Theme Park. Ismét a BEE választásához érkeztek a csapatok, de közel sem ugyan olyan játékot mutattak mint eddig. A Békéscsabai egyesület ötöse messze itt játszik a legjobban, ez a legszorosabb pálya az este folyamán. Nagy előnyre ugyan nem tettek szert, de egy körnél többet nem veszítettek egyhuzamban. Ez egészen overtime-ig vezetett, ami az első OT volt a bronzdöntőn. Átvették a vezetést, és már rendkívül közel voltak a győzelemhez, amikor az Illés Akadémia az utolsó pillanatban hatalmas csapatjátékkal megnyerte az overtime-ot 8-6-ra.

Ez a győzelem a mérkőzés végét jelentette, ugyanis az IAS megszerezte a 3-0-ás minimum győzelmet. Ők az első csapat akik éremmel távoznak a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság negyedik szezonjáról. A nap MVP díjas játékosa ChiBy lett, aki ilyen parádés pillanatokkal érdemelte ki az elismerést.

A ligának azonban még közel sincs vége, a legvégső összecsapás még hátravan. A nagy döntőt a mai nap követhetitek 17:00 órától, ahol a KMK és a WnP Esports csapata mérkőzik meg egymással a negyedik szezon bajnoki címéért.

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

%

Kövess Minket!