Újabb verseny torzsiékkal és TippmixPro CS:GO Masters a heti műsorajánlóban

Újabb verseny torzsiékkal és TippmixPro CS:GO Masters a heti műsorajánlóban

A héten érkezik a TippmixPro CS:GO Masters rájátszása, valamint két nemzetközi versenyt – Roobet Cup és Y-Games PRO Series – is élőben, magyar nyelven követhettek az Esport1TV kínálatában!

A héten sem maradunk Counter-Strike nélkül, hiszen a hazai mezőny krémje csütörtöktől vasárnapig a TippmixPro CS:GO Masters rájátszásában küzd egymással, míg torzsi a Roobet Cupon képviseli hazánkat a MOUZ színeiben szerdától, az ONYX és a Budapest Five pedig a Y-Games Pro Series rájátszásában, ugyanazon a napon. A rengeteg verseny között tudjuk, milyen nehéz eligazodni, ezért most egy gyorstalpalóban összeszedtük: mi, mikor és hol fog történni a héten, hogy ne maradjatok le a magyar játékosok szerepléseiről.

TippmixPro CS:GO Masters

A TippmixPro CS:GO Masters csoportköréből négy csapat jutott tovább: az ONYX és a Lenovo Legion Honvéd az A-csoportból, a Békéscsabai E-sport Egyesület és az Illés Akadémia Spirit a B-csoportból. A rájátszás formátuma szerint a csapatok egyenesági-kieséses rendszerben csapnak össze Bo5 mérkőzéseken, de a négynapos döntő eseménynek része lesz egy bronzmeccs is, ahol az elődöntők vesztesei játszanak egymással. A tét nem kicsi, ugyanis a bajnok kétmillió, a második helyezett egymillió, a harmadik félmillió, a negyedik háromszázezer forinttal lesz gazdagabb a hétvégén a csoportkörös alapdíjazáson felül!

A párosításokat a csoporthelyezések döntötték el, így az alábbi meccsekkel vár csütörtöktől vasárnapig a TippmixPro CS:GO Masters versenye az Esport1TV Twitch csatornáján:

Menetrend

06.23. - csütörtök
18:00 - ONYX vs Illés Akadémia Spirit

06.24. - péntek
18:00 - Lenovo Legion Honvéd vs Békéscsabai E-sport Egyesület

06.25. - szombat
18:00 - bronzmeccs

06.26. - vasárnap
18:00 - döntő

Roobet Cup

A verseny igencsak a radar alatt szállt eddig, pedig nagyon erős mezőnyt tudtak összehívni a szervezők az online tornára, melynek összdíjazása 250 ezer dollár: itt lesz többek között a FaZe, az ENCE, a Cloud9, az Astralis és a MOUZ is. Az IEM Kölnre készülődve fontos állomás lehet ez a nagyoknak, hogy a Major utáni versenyeken elveszített önbizalmat visszaépítsék pár győzelemmel. Persze vannak itt azért érdekes kihívók, akik még beleköphetnek a FaZe és az ENCE levesébe. A Cloud9 az IEM Dallas alapján ígéretesen néz ki, az Astralis és a MOUZ is ért el kisebb sikereket, döntőket a hetekben. A FURIA és a BIG még keresi a helyét, de láthattunk tőlük jó meccseket. A csapatukat újjáépítőkre pedig még ki sem tértem: az Outsiderstől, az OG-tól és az Entropiqtól nem tudjuk mit is várjunk pontosan, de meglepetést okozhatnak az új játékosaikkal.

Ami a formátumot illeti, négy négyfős Bo3 GSL-csoportba sorsolták a csapatokat, a legjobb kettő jut tovább mindegyikből a rájátszásba. Itt egyenesági-kieséses rendszerben dől el a trófea sorsa. A Roobet Cup meccseit az Esport1TV Twitch csatornáin és az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek élőben, magyarul június 22-től egészen 30-ig minden nap. A lebonyolítás szerint a csoportok párhuzamosan zajlanak. Tehát A-D-ig mindegyikből láthatunk egy-egy meccset minden nap 15:00, illetve 19:00-tól. A MOUZ FalleNék Imperialja ellen nyit 23-án 19:00-tól.

Csoportkör menetrendje

06.22. - szerda
15:00 - BIG vs Entropiq
15:00 - Astralis vs Movistar Riders
19:00 - FaZe vs OG
19:00 - Cloud9 vs Complexity

06.23. - csütörtök
15:00 - ENCE vs Eternal Fire
15:00 - Outsiders vs forZe
19:00 - Imperial vs MOUZ
19:00 - FURIA vs 9z

06.24. - péntek
A-D csoport győztesek meccsei

06.25. - szombat
A-D csoport kiesési meccsei

06.26. - vasárnap
A-D csoport döntő meccsei

06.27-30. rájátszás

Y-Games PRO Series

Az európai online torna újabb szakaszához ért. Korábban a csoportkörben azért küzdöttek a csapatok, hogy eldőljön, ki esik ki és ki szerez helyet automatikusan a rájátszásban. Az ONYX és a Budapest Five is az ötödik helyen ért célba, így ők a hétfőn induló play-in szakaszban folytatják a versengést, ahol egy Bo3 győzelemre vannak attól, hogy a rájátszásba jussanak. A magyarok a play-in harmadik napján, azaz szerdán játszanak az alábbi menetrend szerint. Az eseményeket az esport3tv Twitch-csatornán és az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek élőben, magyarul.

Menetrend

06.22. - szerda
17:00 - ALTERNATE aTTaX vs ONYX
20:30 - ECLOT vs Budapest Five

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!