K&H MNEB S4 R6S: Két vereséggel kezdték a szezont, végül bajnoki címet ünnepelhetnek!

K&H MNEB S4 R6S: Két vereséggel kezdték a szezont, végül bajnoki címet ünnepelhetnek!

Június 19-én a végéhez érkezett a K&H MNEB Rainbow Six: Siege negyedik szezonja és a döntőben a KmK magabiztos 3:1-es győzelmet aratott a WnP felett. A csapat egyik legjobbja, w1oza pedig egyedülálló módon, ezzel az eredménnyel harmadjára mondhatja magát az ország legjobbjának.

Tavaly még a bentmaradásért küzdöttek, egy esztendővel később pedig egészen a fináléig meneteltek, és az ország egyik legrutinosabb és legerősebb ötösével is felvették a versenyt. A WnP Esports Club legutóbb a hatodik helyen zárt a bajnokságban, de abból a csapatból csak hárman maradtak meg, így a Losi, Falcon és hodka trió kellő elszántsággal vethette bele magát az idei sorozatba.

A döntőben dr4x és Nani duóval kiegészülve igyekeztek elhódítani az aranyérmet. Velük szemben viszont egy rutinos és bombaerős KmK állt, akiknek bár nehezen indult be a szezon, miután az első két mérkőzésüket elveszítették, mégis a harmadik fordulós sikert követően zsinórban 12 győzelmet aratva első kiemeltként folytathatták az útjukat. A mindent eldöntő párharcra a w1oza, Sukar, Lino, Rex és Strike ötössel vágtak neki. Közülük w1oza és Strike már igazi veteránnak számítanak, mindketten háromszor döntőzhettek, és előbbi kétszeres, utóbbi egyszeres bajnoknak mondhatta magát a mostani finálé előtt Linoval együtt, melyet Bo5-ös formátumban játszottak le a csapatok.

Az első pályán mindkét oldalnak jól indult a meccs, az első néhány körben fej-fej mellett haladtak és 2:2-ig nem is volt különbség közöttük. Aztán a KmK két remek támadás után megnyerte az első félidőt, majd a WnP felzárkózott 4:3-ra. Ezután Strike pillanatai következtek, az utolsó 10 másodpercben Freezer csapóajtóján igyekezett leereszkedni 3 WnP játékos is, amire a KmK fraggere már fel volt készülve és shotgunnal mindhármukat ki is szedte precíz lövésekkel. Ezzel megint kettővel el tudott húzni a KmK, és bár kapaszkodott rendesen ellenfelük, az egyenlítés már nem jött össze és az első map egy magabiztos győzelmet hozott w1ozáéknak. A vége egyébként különöseg érdekesre sikeredett: Losi planelt Kitchen Serviceben, amit fentről dr4x tartott és sikerült 2v1-re alakítaniuk a szituációt, de Sukar kilőtte Losit, majd nekiállt hatástalanítani a Defusert, dr4x viszont hiába sprintelt, néhány tizedmásodperccel lekésett ellenfeléről és nem tudta likvidálni őt.

KmK 7:4 WnP
1. Pálya: Kafe Dostoyevsky

  • Tiltott operátorok
    • KmK: Thatcher, Wamai
    • WnP: Finka, Valkyrie

A második pálya jóval kevesebb izgalmat hozott, ugyanis a KmK már az első félidőben olyan támadásokat indított, amivel nem nagyon tudott mit kezdeni a WnP. Viszonylag hamar meg is nyerték az első félidőt 5:1-re. A folytatásban még egy kör összejött a WnP-nek, mikor hodka lőtte meg Sukar révén az entry fraget és így folyamatosan emberelőnyben játszva szépítettek. A végeredmény szempontjából ez azonban már nem számított, már csak azért sem, mert a 9. körben 2v3-ban Rex és Strike brillírozott, zárásként meg leszedték a Defusert.

KmK 7:2 WnP
2. Pálya: Club House

  • Tiltott operátorok
    • KmK: Finka, Kaid
    • WnP: Thatcher, Wamai

A harmadik felvonásban már a bannok között is akadt érdekesség. Megunta a WnP Sukár Azami játékát, ezért ezt az operátort nem engedték át a rostán. Támadó oldalon ráadásul nagyon jól startolt a WnP és szépen diktálták a tempót, azonban minden nyert körre volt válasza a KmK-nak, sőt 2:2 után fordítani is tudtak. Aztán viszont megtáltosodtak Losiék és zsinórban négy kört is behúztak, de ennek ellenére sem ment még a befejezés. 6:4 után a KmK egy planteléssel is megpróbálkozott, ami kifizetődő volt számukra és majdnem összejött az egyenlítés. Kaotikus utolsó körrel fejeződött be a harmadik pálya, nem várt módon ugyanis Rex kiszedte saját csapattársát, w1ozát egy tűzpárbajban. Hiába volt tehát 4v3-ban a KmK, néhány pillanat alatt szétestek, ezt pedig kihasználta a WnP és lezárta Chalet.

KmK 5:7 WnP
3. Pálya: Chalet

  • Tiltott operátorok
    • KmK: Finka, Kaid
    • WnP: Thatcher, Azami

Oregonon jól startolt a WnP és folytatta az előbb bemutatott remek játékát. Az első kör megnyerésével jelezték, hogy nem akarnak még lemondani az aranyéremről. A KmK viszont elővette a legjobb formáját és ellentmondást nem tűrő offenzívába kezdtek. Sorra nyerték meg a köröket úgy, hogy a legtöbb tűzharcban sokkal pontosabban lőttek vagy mindig megoldották, hogy eggyel többen legyenek az adott helyzetben. A végén minden erejét latba vetve 6:1-nél a WnP egy 2v3-as csatát tudott megfordítani, majd szanaszét lőtték ellenfelüket és újabb pontokat szereztek. Erre válaszul a KmK kikérte a taktikai szünetet is, mivel volt mit átbeszélniük a felzárkózás miatt. A kilencedik kört a KmK ötöse aztán sokkal higgadtabban abszolválta, nem kapkodtak, szép sorjában kiiktatták ellenfeleiket és behúzták a finálét 3:1-re. Először fordult elő a K&H MNEB R6S-történetében, hogy nem nullára kapott ki a második helyezett.

KmK 7:4 WnP
4. Pálya: Oregon

  • Tiltott operátorok
    • KmK: Finka, Kaid
    • WnP: Thatcher, Valkyrie

A K&H MNEB R6S negyedik szezonjának dobogós csapatai:

  1. KmK
  2. WnP
  3. Illés Akadémia Spirit

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

%

Kövess Minket!