Az IEM Rion díjazzák az évtized CS:GO játékosát

Az IEM Rion díjazzák az évtized CS:GO játékosát

Az ESL egy új díj alapításával ünnepli a CS:GO 10. születésnapját, ennek első fejezeteként az elmúlt évtized legjobb játékosát fogják díjazni az őszi Majorön.

2023-tól kezdve az ESL minden évben díjazni fogja az elmúlt év legjobb játékosait a CS:GO Player Awards során – jelentette be a rendezvényszervező. Az első díjakat jövőre Katowicében adják át az év játékosa, az év áttörő játékosa és az év csapata kategóriákban. A díjakról a világ 100 legjobb játékosát felkérve tartanak szavazást, amely során egy rövid névsorból választhatják ki a legjobbakat kategóriánként.

A rendszeres, 2023-tól induló díjat megelőzi majd egy különleges ceremónia az IEM Rio Majorön. Ekkor a CS:GO 10. születésnapját ünnepelve az ESL az elmúlt évtized legjobb játékosát díjazza majd a brazil közönség előtt. Erről annyit már biztosan tudunk, hogy olyan játékosok közül választanak, akik a 2013-as DreamHack Wintertől egészen a PGL Major Antwerpenig részt vettek legalább egy Major rájátszásában.

A díjakról az ESL termékfejlesztésért felelős alelnöke, Michał „Carmac” Blicharz nyilatkozott:

„A legjobb módja annak, hogy valakit a legjobb CS:GO-játékosként tartsunk számon, ha a világ legjobb játékosai választják ki őt. A CS:GO Player Awards az a platform, ami ezt lehetővé teszi, a mi szerepünk ebben a folyamat elősegítése és az alkalom magasztossá tétele. Ami az évtized CS:GO játékosa díjat illeti, nem tudtunk volna jobb helyszínt választani erre az IEM Rio CS:GO Majornél.”

Borítókép: ESL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!