GeT_RiGhT: „Ha visszamennék játszani, valószínűleg belehalnék”

GeT_RiGhT: „Ha visszamennék játszani, valószínűleg belehalnék”

A visszavonulásról, az egészségről, a CS:GO helyzetéről és a legendás karrierjének mélypontjairól beszélt GeT_RiGhT egy Pimpnek adott interjúban.

GeT_RiGhT mind játékosként, mind a Counter-Strike képviselőjeként elképesztő módon meghatározta a játék elmúlt tíz évét – 2016-ban két részben vettük át a legfontosabb állomásait (első és második rész). A svéd legenda visszavonulása előtti években viszont a teljesítményei helyett egyre többször került elő a mentális és a fizikai egészsége. Most pár év elteltével már jobban átlátja a helyzetét és nyitottabban is beszél ezekről a problémákról. Pimp meg is ragadta a lehetőséget a GG! Media új műsorban, hogy megkérdezze, mit gondol a játékos a karrierjéről és az akadályokról – ebből szedtük össze a legfontosabb gondolatokat.

A visszavonulás utáni életről

„Sok ember kérdezi, »elveszettnek érezted magad?« Inkább úgy éreztem, hogy elkezdtem az életem. Mert azt érzem, hogy próbálom megtalálni magam. Mindig hiányzik a versenyzés, a menő dolgokat belőle, az utazást, a találkozásokat, a barátaimat. De most van lehetőségem megünnepelni az apukám születésnapját, vagy a sajátomat, a testvéreimét, barátaimét, vagy az exemét, amire soha nem volt időm korábban. Meglepő, hogy pénteken azt tudom mondani: »végeztem ma a munkával«. Sörözhetek vagy vacsorázhatok egyet a barátaimmal vagy csak úgy elmehetek egy hosszú sétára. Ezen minden nap meglepődök igazából.”

A következő kérdés arra irányult, jobb-e a mostani élete, mint amit profi játékosként élt? Erre azt mondta, hogy „ha visszamennék játszani, valószínűleg belehalnék”. Azért gondolja így, mert lehet sokaknak csak a fizetésről szól a játék, de az ő mentalitása miatt mindenét beledobná és ez egészségtelen lenne.

„Visszatérnék a grindolós napokhoz, napi 16 órát beletennék, nem ennék, aludnék, csak játszanék, játszanék, játszanék. És aztán versenyezni próbálnék és a csapattársaimat is a következő szint felé tolnám. [...] Ez egészségtelen, mert nem hagynám el a lakásomat sem, csak akkor utaznék, ha muszáj. És az egészségem miatt ez az évek alatt csak egyre rosszabb és rosszabb lett, szóval tudom, később szoronganék és pánikrohamaim lesznek, amit korábban nem tapasztaltam. Ezért mondom azt, hogy »valószínűleg belehalnék«. Mert túlmennék a határaimon és már nem 16, nem is 20 vagy 24, hanem 32 éves vagyok.”

Mikor tűnt fel neki a játék mérete?

GeT_RiGhT erre azt felelte, hogy a 2014-es ESL One Katowice során tűnt fel neki az arénában, hogy mekkora a játék. Amikor meglátta a teltházas eseményt, akkor látta, hogy végre profiként játszanak, hogy „ebből lehet valami”.

A legrosszabb karrierpillanat

„A 2016-os ELEAGUE Major selejtező vagy a 2016-os Köln, vagy mindkettő, mert személyes volt. Kemény volt egészségügyileg. Illetve bizonyos értelemben hajléktalan voltam a kettő között. Lakást kellett keresnem és az irodában éltem. Furcsa idők voltak, sok kilót felszedtem... akárhová néztem vagy mentem, rosszul éreztem magam. Bármit csináltam, elbuktam. Továbbá egy 6,5 éves kapcsolatom ért véget ekkoriban, nehéz volt. 20 éves korom óta ugyanazzal a személlyel voltam. Most itt vagyok 26 évesen és fogalmam sincs semmiről. Nem teljesítek, a csapat sem teljesít, nincs hol élnem. És vannak csapatok, akik csak úgy előkerülnek. Grindolsz, grindolsz, grindolsz, le kellene tudnod győzni őket, de aztán kikapsz. Minden szinten egy szembesülés volt ez a valósággal.”

A teljes 24 perces műsort alább, angolul tekinthetitek meg:

Borítókép: HLTV

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!