K&H MNEB HPCL 12. szezon: Hajrában szerzett góllal kupagyőztes az MTK

K&H MNEB HPCL 12. szezon: Hajrában szerzett góllal kupagyőztes az MTK

Az MTK a hajrában nyerte meg a Magyar Kupát a Honvéd ellen 2:1-re, az osztályozó mérkőzések szoros eredményeit követően pedig minden együttes maradt a helyén, miközben az első osztály bajnoki címe hihetetlen drámai körülmények között született meg.

A K&H MNEB HPCL 12. szezonjának vége ennél drámaibban aligha alakulhatott volna, egyrészt mert egy újonnan feljutó csapat, a DVTK intézte el tulajdonképpen a TrollFoci-Hálószaggató bajnoki címét, mikor a 93. percben egyenlített a Puskás Akadémia ellen. Másrészt a sorozat egy kiélezett Kupa döntővel és két izgalmas osztályozó párosítással zárult.

Első körben a Vasas és a Fertőszentmiklós küzdhetett meg egymással, előbbi a másodosztályból szeretett volna újra feljutni, miközben utóbbi a legutóbbi kiírás végén nagy nehezen megszerzett pozícióját őrizte volna meg a legjobbak között. A Vasas a második helyen zárta 22 mérkőzés után a másodosztályt 50 ponttal, a Fertőszentmiklós ez idő alatt jól hajrázott és több fontosabb meccsén is pontokat gyűjtött, így magabiztosan szerezték meg az osztályozós 10. helyet, hét ponttal megelőzve a Sopront.

A mindent eldöntő párharc is remekül indult számukra, Biás Péter révén már egy szerencsésen pattantó labdát sikerült a hálóba juttatva vezetést szerezni a 28. percben. Ezt követően is volt pár komolyabb próbálkozásuk, de az első félidőben már nem tudták gyarapítani a góljaik számát. Ennek meg is itták a levét, mivel a 70. percben Kőműves Gábor 30-ról leadott lövése utat talált a hálóba. A továbbiakban birkóztak egymással a felek, de újabb találat már nem született. A visszavágón a Vasas némileg többet tett a győzelemért, de hiába próbálkoztak hétszer is a Fertőszentmiklós három lövésével szemben, nem tudták feltörni a védelmet. Ez sokba került nekik mivel az idegenben szerzett gólja a bennmaradást jelentette a fertőszentmiklósiaknak.

Vasas 1:1 Fertőszentmiklós
Fertőszentmiklós 0:0 Vasas

A Magyar Kupa döntőben a Honvéd és az MTK találkozott egymással. A döntőig vezető úton mindkét fél esetében voltak nehéz mérkőzések, elég csak a Honvéd 2:1-es sikerére gondolni az MVFC SES ellen vagy az MTK soproni 3:2-őjére. Az utolsó megmérettetésen az első játékrész nem hozott gólt. A második felvonásban aztán rákapcsoltak a felek, a kék-fehérek az 53. percben Rácz Andris passza után Mihály Barna révén jutottak előnyhöz, amire egy pokolian rossz kirúgás után Balogh Zoltán tudott válaszolni a 65. percben. Bíró bombázta volna ki a mezőnybe a labdát, amit a tizenhatosnál álló Kovács véletlenül át akart venni, de az Zozy elé pattant, akinek már nem volt nehéz dolga. A 82. percben jött aztán újra Mihály Barna és az ötös jobb sarkától, kicsit kiszorított helyzetben kilőtte a hosszút, ismét vezetéshez juttatva ezzel az MTK-t. Mint kiderült ez egyben a győztes gól is volt egyben, így a Magyar Kupát az MTK Budapest együttese nyerte meg.

Honvéd 1:2 MTK

A másod- és harmadosztály között zajló osztályozó párharc két résztvevője a szebb napokat is látó Genesis Gaming és a Bihari FC volt. Nem fukarkodtak a gólokkal a csapatok, ugyanis már az első találkozón négyet is láthattunk. A Genesis vezetésére válaszolt a Bihari egy ordenáré nagy védelmi hiba után, sőt, képesek voltak megfordítani az állást a 75. percben egy pazar akció végén. A Genesisnek volt még ereje az egyenlítéshez, ezért az első találkozón nem dőlt el semmit. A visszavágón aztán Gajdács József gondoskodott arról, hogy a Genesis Gaming marad a helyén és ősszel újra a másodosztályban kezdheti meg a csatát, a harmadosztály harmadik helyén végző Bihari FC pedig most sajnálhatja igazán, hogy a június eleji Tyukod Rangers ellen nem sikerült a győzelem, mert akkor most fixen feljutók lennének.

Bihari FC 2:2 Genesis Gaming
Genesis Gaming 1:0 Bihari FC

A K&H MNEB HPCL 12 szezonjában új bajnokot avattak, de ennél drámaibban aligha pottyanhatott volna a TrollFoci-Hálószaggató együttes ölébe a virtuális aranyérem. Hiába arattak ugyanis kettős győzelmet – 2:1 a ZTE és 4:0 a Grosics Alapítvány ellen – és hoztak össze 48 pontot az szezon végére, sorsuk nem a saját kezükben volt. A Puskás szintén 48 ponton állt, miután 2:1-re nyertek a ZTE ellen, majd 91. percig 1:0-ára vezettek a DVTK-val szemben. Aztán jött egy ellentámadás, melyet időn túl még engedett a játékvezető. Sarok beadására egy csúsztatás után Juhász Sándor a csapat középhátvédje elől ragadva reagált a leggyorsabban. Ez az iksz pedig a Puskás álmait a címvédésről teljes mértékben szertefoszlatta.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!