HUNESZ FIFA Masters júniusi döntő: Nagy hajrá a finálé előtt

HUNESZ FIFA Masters júniusi döntő: Nagy hajrá a finálé előtt

Olyan nagy volt a küzdelem, hogy végül például a 2020-as győztesnek nem is sikerült kvalifikálnia magát a pontgyűjtés révén a júliusi döntőre. Íme minden tudnivaló az utolsó zárt selejtezőről.

Véget ért a HUNESZ FIFA Masters powered by K&H 2022-es pontgyűjtő szezonja és ahogyan az várható volt, most is óriási küzdelmet lehetett látni az utolsó bejutást érő helyekért. A lebonyolítási rendszer viszont lehetővé teszi, hogy júliusban mindkét platformon a wildcard selejtezők keretein belül még olyanok is kvalifikálják magukat a nagy döntőre, akiknek most nem sikerült.

Ennek ellenére sokan harcoltak azért a tavasszal elstartoló sorozatban, hogy minél előbb biztosítsák a helyüket a legjobb nyolcban, legyen szó PlayStation vagy Xbox konzolról. Most is akadt még néhány olyan induló, akiknek az utolsó pillanatig maradt esélyük, hogy elegendő pontot hozzanak össze a fináléhoz. Többek között a 2020-as győztes TrueGunnernek is egy kimagasló eredményre volt szüksége, hogy a kieső zónából előre lépjen. Lássuk hát hogyan is alakult a két konzol esetében a június zárt kvalifikáció:

PlayStation

Itt két játékosnak, Seronak és HorvathG-nek volt nehezebb a helyzete, hiszen ők még az eddig összegyűjtött 100 pontjukkal nem nyugodhattak meg. Előbbi viszont óriásit játszott ismét, miután megnyerte a MEF-et továbbra is szárnyal. Egészen a döntőig menetelt, de az ellenfele nem adta könnyen magát. Előbb TooFrez ellen sikerült egy magabiztos 4:0-ás diadalt aratnia Felhelyeslevinek, majd egy gólzáporos meccsen megfordította – 5:3-ra – a visszavágót is az alsó-ági döntőben. A fináléban aztán Sero szerzett vezetést és sokáig úgy tűnt ez az egyetlen találat elég lesz az ő részéről, miközben a hajrában kapufája is volt, de a 83. percben egy kontrából egyenlíteni tudott Levi, majd a 91-ben megnyerte a találkozót. A második felvonásban viszont Sero már nem bízta a véletlenre a dolgot és pazar játékkal hármat vágva összesítettben behúzta a 100 Masters Pontot. Levinek a hétvégi torna előtt 60-at sikerült összeszednie, de ez a plusz 80 elegendőnek bizonyul a júliusi fináléra. HorvathG ugyanis 30 pontot szerzett csak, így neki 130 gyűlt össze, Sero pedig már 200-nál jár. GrislyJamre pedig vár egy mindent eldöntő párharc Hjocival a hatodik helyről.

Xbox

Itt hárman is teljes magabiztosággal figyelhették az eseményeket, Radibicepsz, Cselszki és TeamBence is 150 vagy annál több pontot zsákolt be. Weko a 120 pontjával már jobban aggódhatott, főleg, hogy az első körben kipottyant, miután előbb a felső-ágon, majd az alsó-ágon is vereséget is szenvedett. A két 100-as, Kelo és Adriano viszont óriásit játszott, ezzel pedig esélyt sem hagytak TrueGunnernek. Igaz nem ők rajtuk múlt a kiesése, hiszen Veszprémiek e-sportolója Pateszen, majd KanyoKristofon sem tudott tuljutni, így csak 30 pont ütötte a markát. Kelo és Adriano időzköben egészen a döntőig meneteltek és ott az első találkozót utóbbi fiatalember nyerte meg 1:0-ára, azonban a visszavágón Kelo 3:1-es diadallal elsőként végzett, de itt már nem volt jelentősége az eredménynek, mindketten biztosították a helyüket a júliusi fináléban.

Folytatás júliusban, előbb a wildcard selejtezőkkel, utána pedig a nagy döntővel zárul a 2022-es HUNESZ FIFA Masters szezonja.

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!