LoL: Ennyi győzelembe kerül, hogy egy divízióval feljebb lépj a rangsorolt listán

LoL: Ennyi győzelembe kerül, hogy egy divízióval feljebb lépj a rangsorolt listán

Rengeteg időbe telik tényleges eredményt elérni a Solo/Duo Queue-ban.

A League of Legendsben a szórakozást kell mindenek elé helyezni, mert egy videójátékról van szó. A tiltelésnek, rage-elésnek és toxikus viselkedésnek nincs hozzáadott értéke, nem érdemes erre pazarolni az időt és az energiát. Célokat azonban lehet, sőt kell is kitűzni magad elé, hogy a motiváció mindig fogja a kezed, miközben elindítod a klienst. Vannak olyan játékosok, akik a Solo/Duo Queue-ban, avagy a rangsorolt létrán szeretnének minél magasabb szintekre eljutni, de kiszámolták, hogy ez a folyamat bizony egyáltalán nem egyszerű.

Milyen győzelmi arány és hány mérkőzés kell egy rang/divízió megugrásához?

Alapesetben az MMR-ból kell kiindulni, amely meghatározza, hogy milyen ELO-ig boostol téged a rendszer. Ha előző szezonban Master voltál, akkor a besorolókkal simán megvan a Platinum 1, utána meg a rendszer próbál téged addig extra LP-vel jutalmazni, amíg úgy gondolja, hogy elérted a neked megfelelő szintet. Amikor azonban ez a plusz rásegítés eltűnik, onnantól alaposan belassul a mászás. 60%-os győzelmi arány mellett nagyjából 35 mérkőzésbe, azaz 21 győzelembe kerül feljebb jutni egy divíziót. Ezt a számot, ha beszorzod néggyel, akkor megkapod, hogy 140 meccs és 84 győzelem mellett reális esélyed van megütni a következő rangot, ha alapból annak a legalsó szintjéről indultál. És itt még mindig a 60%-os, egyébként nagyon magas win rate-ről van szó...

55%-os győzelmi arány esetében közelítőleg 80 meccs kell egyetlen divízióhoz, 320 mérkőzés egy ranghoz. Átlagosan 30 perc körül van most egy összecsapás, amihez hozzá kell még adni a hősválasztási- és tiltási fázist, ami szintén extra időt igényel. Durva becsléssel egy hétig kéne folyamatosan játszanod (168 óra), hogy feljuss egy magasabb rangba, ami brutálisan soknak számít. Ennek a szélsőséges helyzetnek oka, hogy a szezon közben a rendszer nem jutalmazza igazán, ha valaki drasztikusan elkezdi emelni a győzelmi mutatóit. Az LP-szerzés hadművelet egy idegőrlő és repetitív folyamattá degradálódik, ami bár még mindig rendelkezik motivációs faktorokkal, sokakat eltántoríthat a grindolástól.

Te milyen rangba szeretnél ebben a szezonban eljutni?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te voltál már valaha Mester/Master-rangon?