Nem készít több saját produkciót Magyarországra a HBO Max

Nem készít több saját produkciót Magyarországra a HBO Max

A platform mögött álló Warner Bros. Discovery költségcsökkentési okokra hivatkozva állítja le a gyártást. 

Néhány nappal ezelőtt figyelmeztetés nélkül lekerült néhány igencsak népszerű tartalom a HBO Max kínálatából, például a magyar gyártású Aranyélet és a nemrég bemutatott A besúgó is. A jelenség mellett napokig értetlenül álltak a szakmabeliek is tegnap azonban a platform anyavállalatának számító Warner Bros. eljutatott egy közleményt a Varietynek, melyben elmagyarázták a helyzetet és bejelentették, hogy a francia és spanyol piacok kivételével végleg leállítják a tartalomgyártást Európában. 

"Ezen piacok iránti elkötelezettségünk nem változott és továbbra is megrendelünk lokális tartalmakat a Warner Bros. Discovery hálózat számára, illetve jelentős mértékben vásárolunk fel helyi, harmadik féltől származó tartalmakat a streaming szolgáltatásainkban való felhasználásra. - fogalmazott közleményében a Warner"

A HBO Max tehát marad, de a minőségi, anyanyelven készült saját tartalmaktól elbúcsúzhatnak a régióban lévő országok nézői. A döntés hátterében a Warner Bros. és a Discovery összeolvadása és a vezetést átvevő David Zaslav legutóbbi, költségcsökkentő intézkedései állnak, ugyanis a vállalatok összesített tartozása 3 milliárd dollár felé rúg. Az új irányvonal miatt több nemzetközi produkciót is leállítottak, mint például A farkas gyermekei scifit, továbbá pár hónapos működés után beszántották a CNN+ streaming szolgáltatást. 

A Warner Bros. Discovery ettől függetlenül nagy terveket szövöget a jövőre nézve és az elképzelés alapján a Harry Potter franchise, illetve a DC-moziverzum jelentené a húzóerőt. Előbbi kicsit bajban van, mivel a Legendás állatok legutóbbi felvonása anyagilag nem hozta az elvárt összeget, utóbbit pedig elég sok botrány övezi 2022-ben, elég ha Ezra Miller ámokfutására vagy Amber Heard perére gondolunk. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ti szerettétek a HBO saját gyártású magyar tartalmait?

  • 57 %
  • 43 %