Hiába utálják egyesek, őrült sok pénzt termel a Diablo Immortal

Úgy tűnik bevált a Blizzard számítása, mert a lepontozás és az utálatcunami ellenére irdatlan összeget keresnek az elsőként mobilra, majd PC-re is kiadott játékukkal.

Hol is kezdjük a történetet, hiszen a Blizzard lejtmenete már egy jó ideje tart és a Diablo Immortal megjelenését követően sem csillapodtak a negatív hangvételű vélemények. Az egy dolog, hogy már az kiakadást okozott, mikor anno csak mobilra jelentették be, aztán meggondolta magát a kiadó és elkészítette PC-re is a játékot, de ott meg a pay-to-win mechanizmus csapta ki a biztosítékot. Korábban már mi is írtunk róla, hogy több millió forint elköltése után sem biztos, hogy ki lehet maxolni a játékot, tehát nem véletlen, hogy folyamatosan ekézik a fejlesztőket. Olyannyira nem tetszik a közösségnek ez a hozzáállás, hogy masszívan lepontozták a játékot, ezzel a Blizzard legrosszabb alkotásává avanzsált az Immortal.

Úgy tűnik, hogy ez igazából semmit sem jelent, ugyanis a MobileGamer.biz az AppMagic adatait felhasználva arra a megállapításra jutott, hogy a megjelenésétől számítva – 2022. június 2. – a Diablo Immortal csak mobilokon eddig 49 millió dollárt termelt ki a 10 millió letöltés mellett. Utóbbi mutatóban lenyomta a harmadik részt is az új epizód, hiszen az elődnek másfél hónap kellett ugyanennyi felhasználóhoz. Azt azért tartsuk szem előtt, hogy az Immortal ingyenes alapból, míg a III-ért 60 eurót kellett kicsengetni. Egyébként olyannyira szárnyal a Blizzard új alkotása, hogy a megjelenést követő tizedik napon 2,4 millió dollárt hozott a konyhára, ami egyben a csúcsot is jelentette, azonban a MobileGamer.biz azt is kiemelte, hogy még június 30-án sem ment egymillió dollár alá a napi bevétele.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: esportschimp.news

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.