Még s1mple-nél is népszerűbb volt idén FalleN

Még s1mple-nél is népszerűbb volt idén FalleN

Tavalyhoz képest nagyot léptek előre a CS:GO játékosok a Twitter népszerűségi listáján.

A Twitter egy alkalmazottja, Rishi Chadha osztotta meg azt a listát, ami 2022 legtöbbet említett e-sportolóit tartalmazza a platformon. Eszerint FalleN végzett az élen, míg s1mple csak a 7. lett a rendületlen népszerűsége ellenére is. CS:GO profik közül még fnx is felkerült a listára, ő szintén lekörözte az ukrán játékost és a 4. helyen végzett.

Tavalyhoz képest nagyot léptek előre az említett játékosok: FalleN akkor a 7. volt, s1mple a 10., fnx fel sem fért a listára. Ha okokat kell keresni a növekvő népszerűségnek, akkor előbbi két profi esetében nem nehéz találni egyébként. FalleN a PGL Major Antwerpen körül kapott hatalmas figyelmet Thorin tweetje miatt, amiben a játék történetének legtúlértékeltebb játékosának nevezte őt az akkori teljesítménye alapján. S1mple az orosz-ukrán háború kapcsán tartott beszédével járta körbe a világsajtót február végén – vélhetően ezért az Esports Awards-ra is jelölték őt.

A Twitteren legtöbbször említett e-sportolók listája

Ezen kívül egyéb e-sport és gaming kategóriákról is osztott meg információkat Chadha: a legtöbbet említett csapat, liga, játékok és játékkal foglalkozó személyek mellett azt is láthatjuk, melyik országban érdekelte az embereket leginkább a gaming Twitteren. Ezeket a listákat az alábbi galériában tekinthetitek meg:

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!