CS:GO profik és kommentátorok az Esports Awards jelöltjei között

CS:GO profik és kommentátorok az Esports Awards jelöltjei között

S1mple, tarik, Gaules és Launders is versenyben vannak az Esports Awards 2022-es díjaiért különböző kategóriákban.

Az idei Esports Awardsot Las Vegasban rendezik december 13-án, de a kampány már elindult, így felfedték a jelöltek listáját, valamint elindult a szavazás is. A Counter-Strike négy személyt választott ki a bizottság: s1mple az év embere, tarik az év streamere, Gaules mindkét említett kategóriában, Launders az év tartalomgyártója kategóriában pályáz a díjra.

S1mple a világ legjobb Counter-Strike játékosaként letette már a névjegyét, tavaly a NAVIval elért sikereit díjazták is az Esports Awardson. Idén viszont egészen más tevékenységével érdemelte ki a figyelmet. A katowicei háborúellenes felszólalásáról még a fősodorbeli amerikai média is beszámolt. De ezen túl jelentős pénzösszeggel is támogatja a háborús zónává vált hazáját. Az évek alatt s1mple egyszerű játékosból az e-sport világának nagykövetévé vált, ezért jó eséllyel pályázik a díjra.

Tarik tavaly áprilisban került az EG kispadjára, azóta streameléssel tengeti az idejét. Ebben igen hamar sikeressé vált, így mára az egyik legnagyobb névnek számít, CS:GO és Valorant közvetítéseit tízezrek nézik rendszeresen. Az év streamere kategóriában olyan nevekkel versenyez Mr. Content, mint Dr Disrespect, Tyler1, Ibai, Nickmercs, Valkyrae, Asmongold, Kameto, TimTheTatman, QTCindarella, TheGrefg, valamint a brazil Gaules, aki szintén a CS:GO-hoz köthető tevékenységével emelkedett ki a tömegből. Visszavonult játékosként persze ez nem állt távol tőle sohasem, de az igazi áttörést a versenyek portugál nyelvű közvetítőjeként érte el: az antwerpeni Major alatt rekordokat döntött Twitchen. A brazil e-sportra gyakorolt hatása miatt az év embere díjra is jelölték őt az Esports Awardson.

Launderst legtöbben CS:GO kommentátorként ismerhetik, de lau nevű YouTube csatornája is szépen fejlődik. Itt rengeteg részletes meccselemzéssel találkozhat a néző, amelyek segítenek elmesélni egy-egy játékos történetét, szerepét. Ez egészen egyedinek számít nem csak a Counter-Strike-os, de úgy általában véve az e-sportos tartalmak között is, vélhetően ezért kapott jelölést. Az év tartalomgyártója díjra viszont vajmi kevés esélye van a közkedvelt kanadai kommentátornak, ugyanis olyan nevek szerepelnek a jelöltek között, mint HECZ, SunlessKhan, Ashley Kang, ZooMaa, ImperialHal, BananaSlamJamma, Hungrybox és IWDominate, akiknek jelentősen nagyobb a követőtábora. Launders jelölése viszont önmagában is elismerés a kitűnő tartalomért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!