Erről a cicáról mintázták a Stray főszereplőjét

Erről a cicáról mintázták a Stray főszereplőjét

Murtaugh is kóbor macska volt, viszont a fejlesztők örökbe fogadták. 

Az idei év egyik legizgalmasabb koncepciójával rendelkező játék egyértelműen a BlueTwelve Studio Stray címre keresztelt alkotása, melyben egy elveszett cicát kell irányítanunk és megtalálnunk az utat szerető családjához. A feladat persze nem egyszerű, mivel a helyszínként szolgáló cyberpunk stílusú városban robotok és androidok nehezítik utunkat, szerencsére azonban lesz egy társunk is a B12 névre keresztelt drón személyében, így a küldetés nem lehetetlen. 

A Stray egyébként július 19-én jelenik meg PS4-re és PS5-re, illetve PC-re is debütál és a premier közeledtének apropóján Swann Martin-Raget producer a PlayStation hivatalos blogján elárult néhány kulisszatitkot a játékról. A szakember úgy gondolta, itt az ideje, hogy megismerjük a főhőst inspiráló cicát, a stúdió társalapítóinak kiskedvencét, Murtaught. Az aranyos kis négylábú is kóbor állat volt  és egy kocsi alatt találták Montpellier városában, manapság azonban már egy szerető család tagja és gondtalan életét éli új otthonában. 

Habár a készítők nem egy az egyben másolták le Murtaught a főhős megalkotásakor, nagyon sokat merítettek belőle, főleg a gesztusok és a viselkedésformák, illetve a reakciók modellezésekor. Az animáció létrehozásában egy másik szőrmók, Miko volt fejlesztők segítségére, aki Martin-Raget elmondása alapján remek munkát végzett a referenciák felvételekor. Érdekesség, hogy egy harmadik macska is részt vett a munkálatokban, az Oscar névre hallgató Szfinx, aki szinte minden nap bejárt a stúdióba és számtalan órát töltött a macska programozó titulussal rendelkező Rémivel. 

A Stray egyébként megjelenik majd Steamen is és a program iránt akkora az érdeklődés, hogy több hete tanyázik a platform kívánság listájának élén. Az árat 27 euróra lötték be a készítők, most azonban van egy 10%-os kedvezmény, szóval csapjatok le rá, ha szeretnétek kipróbálni a játékot. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!