Ezek voltak a Netflix legdrágább saját gyártású filmjei

Ezek voltak a Netflix legdrágább saját gyártású filmjei

A platform legalább annyit költ a szuperprodukciókra, mint a Hollywoodi stúdiók.

Habár nem áll fényes év a Netflix mögött, továbbra is a legtöbb előfizetővel rendelkező streaming platformnak számít a világon. A helyzet kezelése miatt picit összehúzták a nadrágszíjat és felszámolták a saját gyártású animációs részlegük jó részét, plusz több sorozatot is elkaszáltak, mondván nem hozták az elvárt szintet. Ettől függetlenül a fejesek nem sajnálják a pénzt a szuperprodukciókra és azok folytatására, a Duffer testvérek például kaptak egy kitöltetlen csekket a Stranger Things spin-offra és a többi projektjükre, a Russo fivérek pedig folytathatják A szürke ember történetét Ryan Goslinggal

A szürke ember egyébként egyike volt a Netflix legdrágább saját produkciójának, köszönhetően a pörgős akciónak és a Gosling mellett feltűnő sztároknak, mint például Chris Evans, Ana de Armas és Regé-Jean Page. A gyanútlan filmrajongó mondjuk nem feltétlenül gondolná, hogy az alkotás 200 millió dollárból készült, ezzel egyike lett a platform legdrágább projektjének. Érdekesség, hogy a 2021-ben debütált, Ryan Reynolds, Gal Gadot, illetve Dwayne Johnson főszereplésével készült Különösen veszélyes bűnözők is ennyiből készült, Martin Scorsese bűnügyi drámájára, Az ír pedig 150 millába került. 

A lista következő darabja a Michael Bay rendezésében készült Six Underground - Hatan az alvilágból akciófilm, a sort pedig a Törvényen kívüli király zárja a maga 115 millió dolláros költségvetésével. Habár ezek a produkciók nem feltétlenül lettek kiemelkedőek a mozizás történelmében, kivéve talán Az ír-t, a Netflix ázsióján hatalmasat lendítettek és véleményem szerint hosszú távon ezek a szuperprodukciók jelentik majd a piacvezetés megtartásához szükséges előnyt. Persze a konkurencia is hasonló dolgokon töri a fejét, az Amazon ugye több mint fél milliárd dollárt ölt A Gyűrűk Ura előzménysorozatba, a Disney meg minden egyes filmjét vagy szériáját idővel felrakja majd a saját platformjára, a Disney+-ra. A versenyből összességében mi, fogyasztók kerülhetünk ki győztesen, mondjuk 3-4 felé fizetni a szolgáltatásért, lassan kezd sok lenni. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!