Csalással vádolják az Overwatch profit, kirakták a CS:GO versenyről

Csalással vádolják az Overwatch profit, kirakták a CS:GO versenyről

A gyanú szerint összedolgozott két játékos, hogy több pénzt nyerhessenek egy meghívásos CS:GO tornán.

Az Overwatch profiként ismert Kephriit kitették a 100 ezer dolláros ReadyUp CS:GO Invitational versenyéről, miután gyanús körülmények között többször is megkéselték egymást a meccs során az ellenkező csapatban játszó streamerrel, Gale Adelade-del. A meghívásos tornán úgy osztották volna el a szervezők a pénznyereményt, hogy különböző cselekvésekért pontok jártak: például egy pont killért, kettő assistért vagy öt késelésért. Értelemszerűen, minél több pontot szerzett valaki, annál több pénzt kapott a végén.

A meghívásos torna viszont nem a szórakoztatófaktora miatt járta be az internetet, hanem a gyanús klipek miatt. Ezek alapján úgy tűnik, mintha Kephrii és Adelade összedolgoztak volna, mert kettejük között összesen öt késkill is összejött egyetlen meccsen, amire nem sok esély van. Ez azt jelenti, hogy Kephrii 10, Adelade 15 pontot gyűjtött be csak ezekből. Ez természetesen gyanút keltett a közösségben, többen is csalással vádolják a játékosokat. Kephrii az egyik klipre reagálva azt mondta, nem hallotta ellenfelét és amúgysem jó a játékban, mert három éve nem játszott vele, ezért történhetett meg ez.

A FACEIT kivizsgálta az esetet és Kephriit ártatlannak találták. Ennek ellenére kitették őt a versenyről, hogy azt zavartalanul folytathassák.

Borítókép: Ginx (illusztráció)
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!