Riport: A BLAST és a Perfect World rendezhetik a 2023-as Majoröket?

Riport: A BLAST és a Perfect World rendezhetik a 2023-as Majoröket?

Június végéig lehetett nevezni a 2023-as Majorökért, egyes források szerint pedig meglettek a győztesek.

A BLAST és a kínai Perfect World rendezhetik a 2023-as Majoröket a Jaxon forrásai szerint. A Valve idén június végéig fogadta a nevezéseket a jövő évi tornáik szervezésére. A CS:GO-rajongók régóta szeretnék, ha a magas produkciós értéke miatt esélyt kapna a BLAST egy 24 csapatos torna lebonyolítására – erre a lehetőségre már az igazgatójuk, Charlotte Kenny is utalt nemrég.

Most úgy tűnik, megvalósulhat a várva várt BLAST Major! Már csak az a kérdés, hogy hol? A BLAST júniusban hároméves szerződést kötött az Egyesült Arab Emírségek egyik legnagyobb városának, Abu Dzabinak a gaming projektjével (AD Gaming). Nem lenne annyira rossz tipp azt mondani, hogy a BLAST bázisának számító Koppenhága helyett Abu Dzabiba kerül az esemény, mert vélhetően a pénz is a közel-keleti országból jön rá. Ennek ellenére ez természetesen spekuláció. Csak furcsa egybeesés, hogy amint megjelenik egy ilyen szponzor, már neveznek is egy Major szervezésére és befutók.

Ami a Perfect Worldöt illeti, ők leginkább a Valve kínai disztribútoraként ismertek, de DOTA 2 versenyeket is szerveztek már az ázsiai régióban. A szoros üzleti együttműködés eredménye lehet, hogy most Majort kaphatnak. Korábban rendeztek már Kínában CS:GO versenyt, igaz, azok sokkal kisebbek voltak: a CSGO Asia Championshipet kétszer tartották meg, 2019-ben a MOUZ nyerte meg.

Borítókép: BLAST
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!