A Közel-Keleten lesz a BLAST Premier World Final

A Közel-Keleten lesz a BLAST Premier World Final

Hároméves szerződést kötött a BLAST és az AD Gaming, melynek nyitányaként az idei World Final Abu Dzabiba került.

A nyolccsapatos BLAST Premier World Final hagyományosan az év utolsó nagy versenye. Idén a helyszín viszont nem a szokásos régiók valamelyike, hanem a közel-keleti Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu Dzabi lesz december 14-18. között. A tornát 18 ezer néző előtt fogják tartani a Forma–1-es pályának is otthont adó Yas Marinán (szigeten).

A World Final helyszínén túl azt is bejelentette a BLAST, hogy hároméves szerződést kötöttek a helyi AD Gaming nevű céggel, akik több e-sportrendezvényt szeretnének a városba és az országba hozni. A BLASTnak nem ez az első próbálkozása a Közel-Keleten, 2019-ben az akkor még Global Final névre hallgató versenyük Bahreinben volt. Bár részleteket nem közöltek, a megállapodás azt jelentheti, hogy a következő években is ellátogathat a BLAST Premier versenyköre Abu Dzabiba.

A BLAST Premier World Final évről évre a világ nyolc legjobb csapatát hozza össze egy mindent eldöntő, egymillió dolláros rendezvényre. A csapatok meghívás útján kerülhetnek be a mezőnybe, ez pedig Major bajnoki címekkel, BLAST Premier tavaszi és őszi győzelmekkel, valamint az ESL Pro League szezonjain elért első helyezéssel lehetséges az éves rangsoroláson túl. Idén a FaZe és a NAVI már biztos kijutónak számítanak, az év hátralévő részében dől el, kik csatlakoznak még hozzájuk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!