EliGE: „Szerintem rossz, hogy a mezőnyök összeolvadnak”

EliGE: „Szerintem rossz, hogy a mezőnyök összeolvadnak”

„Amikor a játékosok arról döntenek, hogy melyik játékkal játszanak, akkor azt fogják nézni, hogy a barátaik mivel játszanak vagy mi a legnagyobb NA-ben, kik a legnagyobb streamerek és NA-játékosok. És ez árt.”

Az NA-mezőny helyzetéről beszélt EliGE-zsel az Escorenews. A kérdések az európai és észak-amerikai mezőnyök összeolvadásáról, a Valorant és a CS:GO versenyhelyzetéről és a játék állapotáról szóltak, a játékos pedig felvetett pár megoldást ezekre – az egyiket már meg is csinálta közben a Valve.

Össze fognak olvadni a mezőnyök?

„Szerintem rossz, hogy a mezőnyök összeolvadnak és nincs egy NA-mezőny. Nyilván megérti ezt a mezőny nagy része. A rendezvényszervezők és mindenki más is úgy gondolja, ez végeredményében negatív. Szerintem sokkal több figyelemre van szükség a játékosok részéről. Sok NA-játékos van, aki még játszik, de több mindent kell tenniük. Ha azt szeretnéd, hogy az NA-szervezetek belépjenek a mezőnybe, akkor olyan játékosok kellenek, akiknek jó a márkájuk, eladhatóak, sokat játszanak és tartalmat gyártanak. Mert ezzé fejlődött a mezőny. Pakolni kell a dolgokat kifelé, hírnevet szerezni és azt gondolom, hogy [a játékosok] kissé elmaradtak ezzel. De ez nem kizárólag az ő hibájuk. Más dolog tartalmat csinálni. És nem mindenki képes rá, nem mindenkinek van meg ehhez a személyisége.”

Hogyan versenyezhetne a CS:GO a Valoranttal NA-ben?

„Sok játékost veszítettünk a Valorant miatt. Nagyra nőtt, főleg NA-ben. Európában nem akkorára. Amikor a játékosok arról döntenek, hogy melyik játékkal játszanak, akkor azt fogják nézni, hogy a barátaik mivel játszanak vagy mi a legnagyobb NA-ben, kik a legnagyobb streamerek és NA-játékosok. És ez árt. Alulról kell szemlélni ezt. Mit fognak csinálni az új játékosok? Egy elég jó belépési pont kell a mezőnynek. Talán egy akadémia ligának van értelme és talán több NA-versenynek is. Nem tudom, mi segíthetne még felülről. De minden hat mindenre. Ha kevesebb játékos van NA-ből, akkor statisztikailag kevesebb magas szintű tehetség fog jönni onnan.”

Miért olyan furcsa a rangok eloszlása NA-ban? Segíthet a javítása?

„Én magam is láttam ezt. Nem tudom, hogy ez valami bug vagy [a Valve] nem foglalkozik vele, de a versengő egyszerűen nagyon nehéz. Legalábbis az én szemszögemből. Sosem játszom versengőt, mert túl sok a csaló, őszintén. Annak idején játszottam és a csalóprobléma kezelhetetlen volt. És az is maradt az elmúlt 3-4 évben. És ez egy újabb nagyon rossz dolog, mert a Valorantnak van anti-cheatje a játékban. Jobb dolgok kellenek a versengőre, mert az átlagjátékos ott játszik. Nem fognak rájönni, hogyan kell játszaniuk. Betöltik a játékot, rányomnak a keresésre, várakoznak és ha találkoznak egy csalóval, azt fogják mondani, hogy nem játszom ezzel többet. És ez még egy negatívum alulról nézve. Ezek a játékosok, akik szeretnének játszani, rövid idő alatt elfordulnak tőle. Van javítanivaló, de tudjuk, hogy a Valve nem fog tenni semmit.”

A Valve javára szóljon, hogy tettek valamit, méghozzá az interjú első megjelenésének napján javították a rangok eloszlását egy frissítésben. (Még az IEM Köln után készült az interjú, de csak ezen a héten jelent meg.) Észak-Amerikában sok játékos beragadt a rangok alsó felébe, így a játékosok közötti képességbeli eltérések ugyanazon rangon belül is hatalmassá váltak. Míg azok, akik magasabb rangban voltak előtte is, nehezen találtak meccset, hiszen túl szűk volt a potenciális játékosbázis. Azt viszont nehéz megmondani, milyen hatása lesz ennek, mire lesz elég. A CS:GO 10. születésnapjához érve egy nagy frissítés lehetne az, ami igazán feldobná az észak-amerikai érdeklődést a játék iránt.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!